Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +1 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 24. novembris
Velta, Velda

Mana recepte. Pašas cepta maizīte bez neviena E. Var arī cept uz grila

Mājās reizēm pati cepu maizi un vēlos padalīties ar recepti. Šo maizi cepot, var pievienot arī visas dārzā augošās sezonas garšvielas — rozmarīnu, raudeni u.c. Tās ļoti labi der pie maizes. Un ar sviestiņu garšo pasakaini.

Vai zinājāt, ka maizi var cept arī uz grila? Mīkla jāizmīca plānā kārtiņā (var arī izrullēt). Tad to cep uz grila, lai mazliet apdeg maliņa.

Pārziež ar sviestiņu un ēd. Svaigā gaisā garšo lieliski! Un bez neviena E. Vai nav gardi? Pamēģiniet!

Diemžēl, man nebija nevienas fotogrāfijas, ko Dienai atsūtīt. Parasti mīcīšanas un cepšanas process ir gana ātrs, un maize ēdas tik labi, ka par bildēšanu neviens neiedomājas.

Dienas lasītāji, ja esat ar mieru padalīties ar savām receptēm, sūtiet tās: [email protected]

Maizes recepte

Vajadzēs:

3 nelielus sīpolus

300 g žāvēta kārtaina speķīša

500 g miltu (augstākā labuma)

400 dl ūdens

10 g sāls

Vispirms apcep sagrieztus sīpolus un speķīti. Tad kādā bļodā sajauc miltus ar sāli un šķidru (izšķīdinātu) raugu.

Pievieno ūdeni. Visu mīca ar rokām 15 minūtes.

Pievieno saceptos sīpolus un speķi. Mīca vēl piecas minūtes.

Tad atstāj uz stundu rūgt siltā vietā, pārklājot ar sausu drānu. Pēc stundas sadala mīklu četrās daļās, veido kukulīšus un liek uz pannas.

Uz pannas maizītei vēl jārūgst vienu stundu. Pēc tam ieslēdz cepeškrāsni uz 240 grādiem un ļauj, lai tā sasilst.

Cepeškrāsnī ievieto arī nelielu trauku (krūzīti) ar ūdeni — lai, maizītei cepoties, garoziņa nav pārāk cieta.

Kad cepeškrāsns uzsildīta, tad liek cepties maizi. 20 minūtes cep 240 grādos, pēc tam nogriež uz 180 grādiem un cep vēl 10 minūtes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Benediktīns

Turpinot stāstu par saldajiem liķieriem, šoreiz kārta pienākusi benediktīnam – slavenajam franču dzērienam Bénédictine. Šis liķieris tiek ražots kopš 1863. gada un ir slavens ar savu unikālo garšu, k...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko