Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

LVM ziedojums novirzīts 70 000 invalīdu un 30 000 maznodrošināto atbalstam

Labdarības organizācija Ziedot.lv, Latvijas Bērnu fonds un Latvijas samariešu apvienība ir noteikusi 400 000 latu lielā AS Latvijas valsts meži (LVM) ziedojuma saņēmējus, portālu Diena.lv informēja Ziedot.lv pārstāve Ilze Ošāne.

Gandrīz puse no līdzekļiem novirzīti cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, nepilnus 100 000 saņems cilvēki, kas nonākuši krīzes situācijās, vairāk nekā 60 000 novirzīti cilvēkiem pensijas vecumā, savukārt gandrīz 53 000 atvēlēti, lai palīdzētu iekļaut sabiedrībā tādas sociāli jūtīgas grupas kā bāreņus, audžuģimeņu bērnus, no vardarbības cietušas sievietes un citus.

"LVM ziedojums sociālajai jomai sniedz būtisku atbalstu daudzām sabiedrības grupām un ir viens no liekākajiem korporatīvajiem ziedojumiem pēdējo gadu laikā. Atzinīgi vērtējama šogad ieviestā projektu vērtēšanas procedūra, kas ir nodrošinājusi, ka tiks atbalstīti projekti ar lielāko ietekmi uz mērķgrupu un sniegs atbalstu cilvēkiem visā Latvijā. Ziedot.lv rūpīgi sekos līdzi katra projekta ieviešanai, lai ziedotie līdzekļi tiktu izlietoti mērķtiecīgi un nestu labumu visai sabiedrībai," uzsver Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta.

Lai LVM ziedojumu sadale būtu maksimāli godīga un caurskatāma, uzņēmums to nodevis profesionāļu rokās. Sociālajā jomā sadarbības memorands noslēgts ar uzticamiem savas jomas pārzinātājiem - nodibinājumu Ziedot.lv, Latvijas Bērnu fondu un Latvijas Samariešu apvienību.

"Caurskatāma un iejūtīga atbalsta līdzekļu piešķiršana, ko nodrošina piesaistītās organizācijas, ļaus tiešā vai pastarpinātā veidā palīdzēt gandrīz 100 000 cilvēku. Tie ir cilvēki, kam palīdzība vitāli nepieciešama, jo viņu problēmas nav tiešā valsts kompetencē un nesaņem valsts finansējumu," skaidro Tomass Kotovičs, LVM Komunikācijas daļas vadītājs.

Ziedot.lv skaidroja, ka atbalstu saņems vismaz 2 000 bērni. No tiem 400 bērni ar īpašām vajadzībām un audžuģimeņu bērni varēs bez maksas piedalīties vasaras nometnes. Vismaz 1000 bērni no trūcīgām ģimenēm saņems palīdzību skolas gaitu uzsākšanai, atbalsts tiks sniegts arī vairāk nekā 100 smagi slimiem bērniem un viņu ģimenēm, vairākiem simtiem bērnu audžuģimenēs, dienas centru apmeklētājiem un vardarbībā cietušiem bērniem. Finansiālu palīdzību gūs arī vairāk nekā 500 vecie ļaudis, vismaz 30 000 trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm tiks nodrošināts pārtikas atbalsts.

Lielākā ziedojumu saņēmēju grupa ir kopumā vairāk nekā 70 000 cilvēku ar īpašām vajadzībām. Tā, piemēram, Invalīdu un viņu draugu apvienība Apeirons, pateicoties ziedojumiem, ģimenēm ar bērniem invalīdiem dažādos Latvijas reģionos nodrošinās auklītes palīdzību.

"Šī ir "neredzama", taču ļoti sāpīga problēma, jo bieži vien bērnus invalīdus vecāki audzina gandrīz neizejot no mājas, jūtoties valsts un sabiedrības ignorēti," stāsta Apeirons vadītājs Ivars Balodis, uzsverot, ka "dzīvot neatkarīgi ir pati cilvēcīgākā, pati aktuālākā un vienlaikus tik grūti piepildāmā vēlme, ja esi invalīds. Ziedojums ir kā "starta kapitāls" - impulss, kas var palīdzēt saņemties, izdomāt, darīt".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko