Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Laikapstākļi mazina iedzīvotāju prieku par Ziemassvētku rotājumiem

Salīdzinot ar aizvadīto gadu, rīdzinieku un pilsētas viesu vidū ir samazinājusies svētku izjūta par Ziemassvētku noformējumu, secināts Baltijā vadošā pasažieru pārvadājumu uzņēmuma Lux Express veiktajā pētījumā. Ja pagājušajā gadā ar Ziemassvētku rotājumiem Rīgā bija apmierināti 67% iedzīvotāju, tad šogad ar tiem apmierināti ir vien 56% iedzīvotāju. Turklāt tikai katrs ceturtais jeb 24% aptaujāto uzskata, ka Rīgā ir padomāts par aktivitātēm tūristiem ziemas sezonā.

Nedaudz vairāk nekā 40% aptaujāto atzina, ka Ziemassvētku rotājumi Rīgā rada svētku izjūtu, 14% uzskata, ka tie iepriecina bērnus, savukārt 2% aptaujāto norādīja, ka Rīgas noformējums Ziemassvētkos pievilina ārvalstu tūristus. Pētījumā secināts arī, ka 7% aptaujāto nepatīk noformējuma vizuālais risinājums, 4% norādīja, ka tie ir pārāk dārgi. Katram trešajam aptaujātajam jeb 34% nav viedokļa šajā jautājumā.


Domājot par ārvalstu tūristu piesaisti Rīgā uz svētkiem, tikai katrs ceturtais jeb 24% aptaujāto uzskata, ka Rīgā ir padomāts par aktivitātēm tūristiem ziemas sezonā. Gandrīz 16% norādīja, ka ir vērts uzlabot piedāvāto pakalpojumu kvalitāti, 8% atzina, ka aktivitāšu piedāvājums ir plašs un interesants. Gandrīz puse jeb 42% aptaujāto uzskata, ka par tūristiem Rīgā ziemas sezonā neviens nerūpējas, uzsverot, ka trūkst unikālu, Latvijai raksturīgu aktivitāšu, vai arī norādot, ka tūristiem ziemas sezonā Rīgā vispār nav, ko darīt. Katrs trešais jeb 35% respondentu atzina, ka viņiem ir grūti novērtēt tūrisma politiku Rīgā pirms svētkiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko