Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Francijas iedzīvotāji: Kultūras ministre nelasa grāmatas - aizvainojoši

Francijas kultūras ministre Flēra Pelerina izraisījusi spraigas debates sociālajos tīklos, atzīstoties, ka divu gadu laikā nav izlasījusi nevienu romānu.

Svētdien žurnāliste televīzijas šovā jautāja Pelerinai, kurš ir viņas mīļākais romāns no franču rakstnieka Patrika Modiano darbiem.

Pelerina, kur augustā stājās kultūras ministres amatā, atzina, ka pēdējo divu gadu laikā, kamēr viņa strādā ministrijā, viņai nav bijis laika lasīt savam priekam un viņa nav lasījusi arī Modiano darbus.

Modiano šogad ieguva Nobela prēmiju literatūrā.

"Es bez jebkādām problēmām atzīstu, ka man pēdējo divu gadu laikā nav bijis laika lasīt. Es lasu daudzus konspektus un likumdošanas dokumentus. Es daudz lasu ziņas, bet ļoti maz lasu savam priekam," atzina ministre.

Pelerinas komentāri izraisījuši spraigas diskusijas sociālajos tīklos, izsaucot gan nicinošus komentārus, gan līdzjūtību.

Daudzi sociālo tīklu lietotāji arī attaisnoja ministri.

"Ļaunākais ir tas, ka Flēra Pelerina teikusi, ka pavada savus vakarus lasot, daudzi varētu viņu vainot par nepietiekamu strādāšanu," teikts vienā no twitter komentāriem.

Savukārt kāds cits twitter lietotājs pajokojis: "Francija beidzot saskārusies ar savu lielāko problēmu šajos krīzes laikos. Flēra Pelerina nav lasījusi Modiano." Modiano ir 11.francūzis, kas saņēmis prestižo apbalvojumu.

Viņš dzimis 1945.gadā. Literārajā pasaulē viņu ieveda romāna Zazie dans le métro (Zazī un metro) autors Reimons Keno. Modiano saņēmis arī citas prestižas literatūras balvas, tai skaitā Gonkūra balvu par 1978.gada romānu Rue des boutiques obscures.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko