Restorānu nedēļas laikā pavāri savās ēdienkartēs akcentēs īpaši izvēlētus Latvijas sezonas produktus, piemēram, pavasara sezonā tie būs - bērzu sulas, rabarberi un reņģes, tradicionāli latviskas ēdamlietas mūsdienīgā izpildījumā.
"Šogad veiktajā Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja aptaujā noskaidrojās, ka 75% iedzīvotāju uzskata, ka Rīgas restorāni nav iedzīvotājiem pieejami, tajā pašā laikā 84% norādīja, ka būtu gatavi apmeklēt restorānus par īpašām cenām,” atklāja Latvijas Pavāru kluba prezidente Svetlana Riškova, skaidrojot Rīgas restorānu nedēļas rīkošanas iniciatīvu.
Pavasara sezonas restorānu nedēļā iesaistījušies 15 Rīgas restorāni, bāri un kafejnīcas: Avalon, Benjamiņš, Bergs, Bibliotēka N°1, Burkāns, B-Bārs Restorāns, Dārzs, Elements, Fazenda Bazārs, Kaļķu vārti, LIDO Atpūtas centra restorāns, Le Dome, Ostas skati, Taverna un Tinto.
Viss pavasara Rīgas restorānu nedēļas piedāvājums aplūkojams šeit.
Rīgas Restorānu nedēļas pasākumus rīko Latvijas Pavāru klubs sadarbībā ar Rīgas Tūrisma Attīstības Biroju.