Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mēness kalendārs dārzkopim no 28.februāris- 6.marts

Mēness kalendārs dārzkopim no 28.februāris- 6.marts.

Sakņu dārzeņu kopšana

28. februārī un 1. martā apkurināmā siltumnīcā var iesēt redīsus agrai pavasara ražai, arī agro šķirņu burkānus kādu rindu, ja nepacietība māc un vieta atļauj. Svarīgi pirms tam sagatavot augsni – atjaunot, aizstājot ar jaunu melnzemes kārtu, bagātināt ar kūdras piemaisījumu, mēslojumu (piemēram, kompostu, kompostētiem kūtsmēsliem).

Lapu dārzeņu kopšana

No 2. līdz 4. martam sējiet uz palodzēm dažādus zaļumus tūlītējam patēriņam, arī apkurināmās siltumnīcās var jau sēt gan salātus un spinātus, gan garšaugus – dilles, timiānu, pētersīļus, salviju un kinzu. Lapu dārzeņu kopšanai labvēlīgās dienās varat arī parūpēties par liellapu telpaugiem, kā arī zālāju. Vismaz novērtējot, vai un kādus postījumus tam nodarījusi šoziem tik biezā sniega sega un ledus kārtas.

Augļu koku un ogulāju kopšana

4. un 5. martā sējiet papriku, asos piparus, tomātus, baklažānus dēstu audzēšanai telpās vai apkurināmās siltumnīcās. Tikai jāatceras, ka jāparūpējas ne vien par siltumu un mitrumu, bet arī par gaismu, kas jaunajiem stādiņiem ir ļoti nozīmīga, lai tie izaugtu veselīgi un simetriski. Kad nokusis sniegs un zeme jau apžuvusi, novāciet no rudens palikušās kritušās lapas un auglīšus.

Ziedu un dekoratīvo stādījumu kopšana

No 4. līdz 6. martam kastītēs un podiņos varat uzsākt vasaras puķu sēšanu dēstiem – balzamīnes, kohijas, lauvmutītes, petūnijas, salvijas, verbēnas. Sēšanas un dēstu stādīšanas laikus precīzi izpētiet uz sēklu iepakojuma, jo dažādām šķirnēm tie var būt atšķirīgi, taču jāvēro arī laikapstākļi.


 

Viso pilsētām

pari

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits