Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Mēness kalendārs dārzkopim: 8.- 15.marts

Mēness kalendārs dārzkopim: 8.- 15.marts.

Sakņu dārzeņu kopšana

8. martā un no 10. līdz 13. martam ir labvēlīgs laiks sīpolu sēšanai un stādīšanai, kas paredzēti tieši sakņu daļas, bet ne lociņu audzēšanai. Dēstiem varat tos iesēt jau uz palodzes vai apkurināmā siltumnīcā. 

Šajos datumos varat sēt arī redīsus apkurināmā siltumnīcā. 


Augļu koku un ogulāju kopšana

10. un 11. martā sējiet tomātus, baklažānus, papriku, asos piparus dēstu audzēšanai. Ja audzēsiet zemenes no sēklām, varat iesēt arī tās. Šādi var ļoti labi tikt pie daudziem mēnešzemeņu stādiem, kuru ražu varēsiet baudīt jo šovasar.

Varat apkopt augļu kokus un krūmus, apgriezt bojātos un nokaltušos zarus un veidot koku un krūmu vainagus. Apkopiet brūces, ja tādas radušās kokiem, izmantojot brūču ziedi un potvasku. Savāciet nobirušās lapas, sadedziniet tās – šīs, visu ziemu uz zemes nostāvējušās, kompostā likt nevajadzētu. 


Lapu dārzeņu kopšana

10., 11. un 15. martā sējiet kāpostus dēstu audzēšanai, apkurināmā siltumnīcā – salātus, spinātus, rukolu un citus zaļumus. Šajos datumos iesēti, labi augs arī garšaugi un uz palodzes – mikrozaļumi un lociņi. 

Apkopiet zālienu, novāciet no tā lapas un sniega paliekas, ja tādas vēl ir, ja ir sauss, varat veikt aerāciju. Izpētiet, kur un vai nepieciešama zāliena atjaunošana. Šajā laikā pamodušies un aktīvi rosās arī kurmji, tādēļ jāizlīdzina to rakumi.


Ziedu un dekoratīvo stādījumu kopšana

No 12. līdz 14. martam uzrušiniet dekoratīvo augu dobes, lai pavasara puķes var droši un brīvi tiekties pretī saulei. Apgrieziet arī dekoratīvo koku un krūmu zarus, ja tie aizlauzti vai nokaltuši. Varat mēslot dekoratīvos augus, pārstādīt telpaugus, sēt vasaras puķes dēstu audzēšanai. Noņemiet ziemas pārsegus rozēm un citiem augiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā pret nederīgajiem medikamentiem izturas pavirši

Mēness aptiekas un pētījumu aģentūras Norstat veiktā aptauja liecina, ka vairumam iedzīvotāju nederīgi medikamenti mājās ir, bet, lai gan 76% piekrīt, ka, nonākot apkārtējā vidē, tie kaitē dabai un ci...

Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits