Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Mēness kalendārs dārzkopim: 26.jūlijs - 1.augusts

Mēness kalendārs dārzkopim: 26.jūlijs - 1.augusts.

Lapu dārzeņu kopšana

26. un 27. jūlijā turpiniet novākt garšaugus un savlaicīgi tos sagatavot ziemai. Rušiniet, ravējiet, retiniet salātus, kas iesēti rudens ražai. Pēc ražas novākšanas tukšajās vietās varat iesēt ātri augošus zaļumus, tie līdz rudenim vēl pagūs izaugt – dilles, spināti, rukola. Pārbaudiet, vai kāposti necieš no kaitēkļiem, un likvidējiet tos. Varat no jauna sēt skābenes, ja vecās pēc vairāku gadu augšanas savu kvalitāti zaudējušas, arī maurlokus pavasara lociņu ražai. Laistiet mauriņu, ja nepieciešams.

Augļu koku un dekoratīvo stādījumu kopšana

28. un 29. jūlijā nepieciešamības gadījumā atbalstiet ābeļu zarus, pēc vajadzības retiniet augļus. Rūpīgi savāciet nobirušos plūmju, bumbieru, ābolu auglīšus un likvidējiet tos, lai neizplatās kaitēkļi un slimības, kas tos, iespējams, ir bojājuši. Laistiet, rušiniet apdobes. Sakopiet zemeņu dobes – apgrieziet stīgas un vecās lapas, kātus ar noražojušajām augļkopām, ravējiet. Vāciet ogu un augļu ražu, kas nogatavojušies – sausā un siltā laikā nevajadzētu kavēties, jo viss notiek ļoti strauji.

Sakņu dārzeņu kopšana

30. un 31. jūlijā, ja ziemas ķiploku ziedi iztaisnojušies un dažas apakšējās lapas nodzeltējušas, ir laiks tos novākt. Labas dienas ravēšanai, rušināšanai.

Ziedu un dekoratīvo stādījumu kopšana

1. augustā pārstādiet un sadaliet pavasara sākumā ziedošās ziemcietes: arābes, prīmulas, īrisus u. c. Turpiniet ievākt ārstniecības augus un sēklas nākamā pavasara darbiem. Rūpīgi nokniebiet noziedējušos ziedus dārza puķēm un balkona augiem – tas vicinās bagātīgāku ziedēšanu un jaunu ziedkopu veidošanos. Laistiet, mēslojiet, lai augi nepanīkst. Mēslojiet un pārstādiet arī telpaugus. Apgrieziet dzīvžogus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits