Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Mēness kalendārs dārzkopim: 15. - 21. marts

Mēness kalendārs dārzkopim: 15. - 21. marts.


Augļu koku un ogulāju kopšana

15. martā varat sākt apgriezt augļu koku un krūmu zarus – bojātos un nokaltušos likvidēt, kā arī veidot vainagus. Aprūpējiet bojātās mizas, vāciet lapas un zarus, kas nobiruši – tie jāsadedzina. Izpētiet, kur un kādus jaunus augļu kociņus vēlaties iestādīt šopavasar. Iespējams, vērts jau atrast stādu tirdzniecības vietu un veikt pasūtījumus. Dēstu audzēšanai sējiet tos dārzeņus, kuriem baudīsiet virszemes augļus, – papriku, asos piparus, tomātus, baklažānus. Gurķiem un ķirbjveidīgajiem vēl par agru! 


Sakņu dārzeņu kopšana

No 16. līdz 18. martam sējiet sīpoliņus audzēšanai no sēklām, izrevidējiet pagraba krājumus un pārlūkojiet, kas ēdams, kam jādodas uz kompostu, atlasiet no sīpoliem tos, ko vēlāk stādīsiet dobēs, tāpat rīkojieties arī ar kartupeļiem. Pārrociet kompostu, veidojiet jaunu komposta kaudzi, ja nepieciešams, un pa ziemu nogatavojušos kompostu varēsiet izmantot dārza mēslošanai. 


Ziedu un dekoratīvo stādījumu kopšana

19. un 20. martā uzmanīgi apkopiet zālāju un košumdobes, lai netraumētu pirmos sīpolpuķu asnus un ziedus. Īstais brīdis pārstādīt un mēslot istabas augus, bet aukstumizturīgākos košumaugus varat stādīt arī balkona kastēs – piemēram, krokusus, prīmulas. Droši varat priecāties arī par tulpēm un hiacintēm podiņos. Kad tie noziedēs, saglabājiet sīpolus un rudenī sastādiet dobēs – ziedēs atkal! Sējiet puķes dēstu audzēšanai. 


Lapu dārzeņu kopšana

21. martā sējiet zaļumus – rukolu, spinātus, salātus, garšaugus, mikrozaļumus, stādiet sīpolus puķpodiņos loku audzēšanai telpās uz gaišām palodzēm vai apkurināmās siltumnīcās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā pret nederīgajiem medikamentiem izturas pavirši

Mēness aptiekas un pētījumu aģentūras Norstat veiktā aptauja liecina, ka vairumam iedzīvotāju nederīgi medikamenti mājās ir, bet, lai gan 76% piekrīt, ka, nonākot apkārtējā vidē, tie kaitē dabai un ci...

Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits