Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Politika

Pīlēns: Jebkura demisija ir pazaudēts laiks

Jebkura demisija ir pazaudēts laiks, runājot par esošā premjera Krišjāņa Kariņa (JV) atkāpšanos no amata, intervijā TV3 raidījumam 900 sekundes teica viens no Apvienotā saraksta (AS) veidotājiem Uldis Pīlēns.

Dombrava: NA "sarkanās līnijas" pret ZZS nevelk

Nacionālā apvienība (NA) tā dēvētās "sarkanās līnijas" pret Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) nevelk, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta panorāma atzina NA pārstāvis Jānis Dombrava.

Būvuzņēmēju apvienība: Krīzes laikā politiskie iekšējie strīdi nav vēlami

Krīzes laikā politiskie iekšējie strīdi un Ministru kabineta nespēja vadīt valstiski svarīgus tautsaimnieciskus procesus šajos apstākļos nav vēlami, līdz ar to premjerministra Krišjāņa Kariņa (JV) demisija bija loģiska, aģentūrai LETA pavēstīja Latvijas Būvuzņēmēju apvienības valdes priekšsēdētājs Gints Miķelsons.

LPUF: Jaunajai valdībai jāturpina jau iesāktais darbs

Jaunajai valdībai bez kavēšanās jāturpina jau iesāktais darbs, komentējot Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) paziņojumu par demisiju, aģentūrai LETA teica Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas (LPUF) padomes priekšsēdētāja Ināra Šure.

Kariņš akcentē viņa laikā pārvarēto Covid-19 un citas krīzes

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) savu abu valdību darbības četru ar pusi gadu laikā akcentē kopā ar sabiedrību pārvarētās krīzes, tajā skaitā, Covid-19 un iekšzemes kopprodukta (IKP) krituma riska novēršanu banku reputācijas problēmu laikā, kā arī risinājumu rašanu citos problēmjautājumos.

Vitenbergs: Kariņa atkāpšanās ir likumsakarīga

Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) haotiskās darbības, cenšoties atmaksāt par balsīm Valsts prezidenta velēšanās, likumsakarīgi novedušas pie premjera demisijas, komentējot Kariņa paziņojumu par atkāpšanos no amata, aģentūrai LETA sacīja satiksmes ministrs Jānis Vitenbergs (NA).

Politoloģe: JV jāuzņemas jaunās valdības veidošanas process

Būtu loģiski, ja partiju apvienība Jaunā vienotība (JV) uzņemtos jaunās valdības veidošanas procesu, un būtu arī grūti atrast pamatotus argumentus, kāpēc tai nevirzīts nākamā premjera kandidatūru, aģentūrai LETA atzina Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) lektore, politoloģe Lelde Metla-Rozentāle.

Prezidents sarunās par jauno valdību sagaida arī plānu par valstij nekavējoši veicamajiem darbiem

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs pēc ceturtdien, 17.augstā, paredzētās tikšanās ar līdzšinējo premjeru Krišjāni Kariņu (JV) sāks politiskās konsultācijas ar visām Saeimā pārstāvētajām frakcijām un no politiķiem sarunās par jaunās valdības veidošanu sagaida arī programmatisku plānu par valstij nekavējoši veicamajiem darbiem, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta padomnieks komunikācijas jautājumos Mārtiņš Drēģeris.