Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Politika

Grevcova pārsūdzējusi sev nelabvēlīgo spriedumu par melošanu CVK

14.Saeimā ievēlētā deputāte Glorija Grevcova iesniegusi apelācijas sūdzību par Rīgas pilsētas tiesas Pārdaugavā spriedumu, ar kuru viņai par nepatiesu ziņu sniegšanu Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK), piespriests sabiedriskais darbs 160 stundu apmērā, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

No valdības locekļiem sabiedrība vispozitīvāk vērtē Rinkēviča, bet visnegatīvāk - Čakšas sniegumu

No Ministru kabineta locekļiem sabiedrība visaugstāk vērtē ārlietu ministra, nesen par Valsts prezidentu ievēlētā Edgara Rinkēviča darbību, savukārt reitinga apakšgalā ir izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV), kamēr pirmspēdējo vietu ieņem Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), liecina tirgus un sociālo pētījumu aģentūras "Latvijas fakti" šonedēļ publicētās aptaujas dati.

Esošā koalīcija beigusi pastāvēt © DIENA

Ticamākais koalīcijas krīzes risinājums ir NA un AS izslēgšana no valdības, tos nomainot ar līdzšinējiem opozicionāriem – ZZS un Progresīvajiem, bet runas par koalīcijas paplašināšanu ir māņu kustība. Par de facto notikušajām izmaiņām valdošajā koalīcijā un to, ka šīs izmaiņas, visticamāk, tik un tā nenesīs cerēto ekonomikas attīstību, Guntars Gūte sarunājas ar politisko procesu vērotāju, polittehnologu Danu Titavu

Dzintars neprognozē straujas izmaiņas valdošajā koalīcijā

Izmaiņas valdošajā koalīcijā, kurā pašlaik strādā Jaunā vienotība (JV), Nacionālā apvienība (NA) un Apvienotais saraksts (AS), nav gaidāmas strauji un, visticamāk, nenotiks šīs nedēļas laikā, šādu viedokli intervijā TV3 pauda NA līderis Raivis Dzintars.

Levits atlikušajā pilnvaru termiņā gatavs nominēt vadītāju jaunai valdībai

Atlikušajā pilnvaru termiņā līdz 8.jūlijam aizejošais Valsts prezidents Egils Levits ir gatavs nominēt vadītāju jaunai valdībai, ja esošā, kurā darbojas Jaunā vienotība (JV), Apvienotais saraksts (AS) un Nacionālā apvienība (NA), kritīs, - to viņš šodien atzina pēc tikšanās ar šonedēļ ievēlēto nākamo prezidentu Edgaru Rinkēviču.

Rinkēvičs nosūtījis iesniegumu par darbības pārtraukšanu Vienotībā

Jaunievēlētais Valsts prezidents, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) trešdien vakarā nosūtījis iesniegumu Jaunajā vienotībā ietilpstošās Vienotības valdei, lūdzot pārtraukt viņa darbību partijā, intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam Rīta panorāma pavēstīja Rinkēvičs.