Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Svētdiena, 24. novembris
Velta, Velda

Receptes

Gaļas ēdieni kārtīgai maltītei, cepumi – kārajam zobam © DIENA

Kad kopš svētkiem pagājis kāds strēķis laika, atkal sāk gribēties gaļiņu. Tāpēc šoreiz cepam cūkgaļu cepeškrāsnī un sautējam vistu karijā. Par cūkgaļu sakāmais ir šāds – ideāla recepte, ja nav laika divu stundu garumā uzmanīt plīti. Samarinē, saliec maisā un šauj cepeškrāsnī. Tā visu izdarīs pati. Vistas karijs ir vienkārša recepte, ātri un viegli pagatavojama. Garšos tiem, kam patīk Āzijas virtuves asās garšas.

Cepumi? Protams, veselīgi uzturēt gada sākuma apņemšanos ēst mazāk un teikt nē našķiem. Taču dzīvojam tikai vienreiz, tāpēc paši zināt....

Vienkārši un ļoti garšīgi ēdieni aukstākām janvāra dienām © DIENA(2)

Pēc siltā decembra janvāra sākums solās būt vēsāks. Tādām dienām piestāv ziemas ēdieni. Jēra gaļas sautējumu vīnā var ēst gan kopā ar rīsiem vai kartupeļiem, gan vienu pašu. Šķelto zirņu virums vienkārši ir ļoti garšīgs ēdiens. Savukārt par cepumiem varu teikt tā – pēc garā pirparkūku maratona saldajam našķim gribas kaut ko citu, piemēram, smaržīgus, mutē kūstošus sviesta cepumus.

Zāļu liķieri © DIENA

Ja runā par pasaulslaveniem liķieriem, tad jāsāk ar zāļu un garšvielu dzērieniem, jo ar tiem aizsākās liķieru darināšanas māksla.