Laika ziņas
Šodien
Sniegs
Rīgā +1 °C
Sniegs
Pirmdiena, 25. novembris
Kadrija, Kate, Katrīna, Trīne, Katrīne

Receptes

Trīs sātīgas receptes septembra sākumam © DIENA(2)

Ar rikotu un spinātiem pildīti makaroni būs sātīgs, bet tajā pašā laikā maigs ēdiens. Izcili piemērots lielām ģimenes vakariņām, jo dos gan enerģiju, gan palutinās garšas kārpiņas. Vienīgi gatavošana diezgan cimperlīga – tieši pildīšanas daļa. Toties vista un trusis daudz rūpju neprasīs – tikai dārzeņu un garšaugu sagatavošanu. Pārējo darbu izdarīs cepeškrāsns.

Kā gatavo ābolu sidru? © DIENA(1)

Kad dārzos sākas ābolu laiks, domas mēdz aizslīdēt sidra un ābolu brendija virzienā. Tomēr, pirms ķerties pie savas ’Baltās dzidrās’, ņemiet vērā – īstam sidram kurš katrs ābols nederēs. Normandijā, ābolu sidra un kalvadosa (ābolu brendija) dzimtenē, šiem dzērieniem tiek audzētas speciālas šķirnes. Normandieši ignorē dzidro vasaras ābolu šķirnes, priekšroku dodot tām, kas gatavību sasniedz no oktobra līdz janvārim.

Recepte: Vasaras bole siltajiem vakariem © DIENA

Bļoda ar boli vasaras siltajiem vakariem draugu lokā ir kā radīta. Tās pagatavošanā var izmantot teju jebkuras ogas un augļus, ko sirds kāro. Daļa augļu var būt arī konservēti vai saldēti. Boli parasti gatavo caurspīdīgā stikla bļodā, lai labi izceļas augļu krāsas.