Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Īpašums

“Nelss” drīzumā slēgs būvmateriālu veikalu Rīgā, Deglava ielā(6)

Būvmateriālu un kokapstrādes jomā strādājošā SIA “Nelss” augusta vidū plāno slēgt būvmateriālu veikalu Rīgā, Augusta Deglava ielā, liecina kompānijas sniegtā informācija.Lai gan šis lēmums ir saistīts ar konkrētā nekustamā īpašuma objekta īpašnieku maiņu un līdz ar to piedāvāto līdzšinējo nomas attiecību izbeigšanu ar izdevīgiem nosacījumiem, “Nelss” norāda arī nelabvēlīgo situāciju pasaules, kā arī vietējā tirgū.

"Arco": Jūnijā sērijveida dzīvokļu cenas kritušās par 2,8%

Jūnijā sērijveida dzīvokļu cenas salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi kritušās par 2,8%. Vidējā sērijveida dzīvokļu cena 1.jūlijā samazinājās līdz 1240 eiro par kvadrātmetru (EUR/m²), tādējādi dzīvokļu cenas Rīgas mikrorajonos ir jau par 11,7% zemākas nekā šā gada sākumā, kad vidējā neremontēta sērijveida dzīvokļu cena bija 1405 EUR/m², liecina "Arco Real Estate" apskats.

"Ober-Haus": Jūnijā sērijveida dzīvokļu cenas kritušas mazāk nekā maijā

Jūnijā, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, sērijveida dzīvokļu cena Rīgā samazinājusies mazāk — kritums sasniedza vien 1,8%, kamēr maijā tas pārsniedza 2%, liecina “Ober—Haus” tirgus apskats.Sērijveidu dzīvokļu vidējā cena Rīgas mikrorajonos bija 1314 eiro par kvadrātmetru. Kā norāda “Ober—Haus”, cenu pazemināšanās temps ir samazinājies, kas paredz cenu stabilizēšanās tendenci jau šā gada otrajā pusē.

“Balsts”: Arī turpmāk nekustamā īpašuma cenas kritīs līdzšinējā tempā(2)

Joprojām visos nekustamā īpašuma tirgus segmentos vērojamas cenu korekcijas, kuras turpināsies arī nākamajā pusgadā. Cenu korekcijas tempi saglabāsies iepriekšējā līmenī, un straujš cenu kritums nav gaidāms nevienā no segmentiem, paredz nekustamā īpašuma kompānija “Balsts”.Kompānijas aplēses liecina, ka sērijveida dzīvokļu tirgū pirmajā pusgadā cenas dzīvokļiem mikrorajonos samazinājušās vidēji par 1—2% mēnesī.

Pilsētas jaunā seja(9)

Ja cilvēkam nav šerminošas nepatikas pret augstceltnēm un iedzimts vertigo (paniskas bailes no augstuma), SIA Merks būvētās Skanstes virsotnes mazdārziņu, vienstāva garāžu un noplucinātu laukumu rajonā no jauna topošajā multifunkcionālajā kvartālā viņam patiks. Tepat jau rosās Arēna Rīga sporta sacensību un koncertu apmeklētāji, Olimpiskā sporta centra kustību cienītāji, Latvijas krājbankas klerki, nākotnē te vēl tapšot labiekārtoti parki, biroju ēkas, veikali un sabiedriskās būves.

Eksperti: Priekšlikums par būvinspekcijas sistēmas maiņu draud ar haosu(9)

Atteikšanās no pašvaldības būvinspektora institūcijas un kontroles centralizēšana būtu neprāts, kas būvniecībā izsauktu haosu, - tik kategoriski Ekonomikas ministrijas (EM) budžeta līdzekļu ekonomijas priekšlikumos valdībai iekļauto nodomu par būvniecības kvalitātes pārbaudītāju apvienošanu vienotā institūcijā Dienai novērtē Mārtiņš Straume, Latvijas Būvinženieru savienības (LBS) valdes priekšsēdētājs.

Pērn par iedzīvotāju līdzekļiem uzbūvēti 40% jauno māju(1)

Pagājušajā gadā aktīvi turpinājusies jaunu dzīvojamo māju būvniecība, un no kopumā ekspluatācijā pieņemtajām mājām ar kopējo platību 1 188 400 kvadrātmetri par iedzīvotāju līdzekļiem uzbūvēti 474 100 kvadrātmetri jeb 40% no visu ekspluatācijā pieņemto māju kopējās platības, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotie dati.

Aģentūra: Latvijā ir kļuvis grūtāk iznomāt telpas

Latvijā līdz ar ekonomiskās situācijas izmaiņām ir kļuvis grūtāk iznomāt telpas, aģentūrai BNS atzina Valsts nekustamo īpašumu apsaimniekotāja "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) valdes priekšsēdētājs Māris Kaijaks.Viņš sacīja, ka pašlaik cilvēki ir nogaida un pārdomā, vai šis ir tas laiks, kad investēt līdzekļus būvniecībā.

Cenas mājokļu tirgū krīt straujāk(5)

Mājokļu tirgus, nesagaidījis agrāk ierasto pavasara aktivitātes uzplaukumu, maijā piedzīvojis straujāku cenu kritumu - sērijveida dzīvokļu cenas sarukušas par 2,6%, liecina kompāniju Arco Real Estate un Ober Haus dati. Aprīlī kritums, pēc vairāku tirgus dalībnieku aplēsēm, nepārsniedza 2% robežu.

Konkurences padome atļauj “A.C.B.” iegādāties “8CBR” akcijas

Konkurence padome (KP) 2.jūnijā nolēma atļaut ceļu būvnieku a/s “A.C.B.” un a/s “8CBR” apvienošanos, kas paredzēta, pirmajam iegūstot izšķirošu ietekmi “8CBR”, informēja KP.Tiesa, KP izvirzījusi arī vairākus nosacījumus, lai netiktu būtiski samazināta konkurence.Padome secinājusi, ka tiltu būvniecības, rekonstrukcijas, renovācijas un periodiskas uzturēšanas tirgū un karjeras produkcijas tirgū apvienošanās rezultātā neradīsies un nenostiprināsies dominējošais stāvoklis, kā arī netiks būtiski samazināta konkurence šajā tirgū.

Lielbritānijā ceturtdaļmiljons ģimeņu dzīvo mājokļos, kuru vērtība ir zemāka par hipotekārā kredīta gala summu

Vai kāds vēlas iegādāties māju Lielbritānijā? Izvēle ir ārkārtīgi plaša, un iespēja nodiņģēt cenu — gluži kā arābu tirgū, jo Britu salās nekustamā īpašuma cenas krīt lejup pa meteorīta trajektoriju un informatīvas plāksnes ar uzrakstu "Pārdod" dažās pilsētās redzamas visas ielas garumā. Lielbritānijā mājokļu cenas sarūk jau visu gadu, un maijā privātmāja vidēji maksāja par pieciem tūkstošiem mārciņu mazāk nekā aprīlī. Pēdējos trīs mēnešos nekustamā īpašuma vērtība samazinājusies par 6,5 procentiem, un tas nozīmē, ka cenas kritums ir lielākais pēdējā ceturtdaļgadsimtā.

“Latio”: Gada laikā vidējā sērijveida dzīvokļa cena kritusies par 27,2%

Maijā vidējā sērijveida dzīvokļu cena ir samazinājusies vēl par 1,2%, salīdzinot ar aprīli, sasniedzot 1245 eiro par kvadrātmetru, savukārt, salīdzinot ar 2007.gada maiju, cena ir pazeminājusies par 27,2 %, liecina “Latio” ikmēneša nekustamā īpašuma tirgus pārskata dati.Uzņēmums arī secinājis, ka uz 1.

“Saint—Gobain” vērtē iespēju ražotni veidot Krievijā vai Ukrainā, nevis Latvijā © DIENA(4)

Francijas koncerns “Saint—Gobain”, kas pie Ikšķiles vēlas būvēt “Isover” siltumizolācijas materiālu ražotni, patlaban vērtē, vai cīnīties par rūpnīcas būvniecību Latvijā, vai arī uzbūvēt ražotnes Krievijā un Ukrainā un apgūt citu valstu tirgus, laikrakstam Dienas Bizness atzinis koncerna meitas uzņēmuma SIA “Saint—Gobain celtniecības produkti” izpilddirektors Normunds Mitko.

Jaunais Purvciems. Lietuviešu pieeja padomju sērijmāju rajonā radījusi mājīgu un koptu pilsētvides paraugu

Pieredzējušā Lietuvas nekustamo īpašumu attīstītāja _Hanner _mēģinājums uzlabot Purvciema monstrozo daudzstāvu rajonu pie Mēbeļu nama ir acīmredzami izdevies - pat zvērināts mazstāvu apbūves piekritējs jaunajā Purvciema projektā starp četriem deviņstāvu namiem justos tīri labi. Četrus hektārus plašā teritorija pārdomāti izplānota tā, lai mājas būtu pietiekami tālu viena no otras, brīvie laukumi ir zaļi un sakopti, ir pat vairāki bērnu rotaļu plači, kurus apmeklē arī kaimiņmāju iemītnieki.

“Merks” apgrozījums pērn pieaudzis par 37% © DIENA(1)

Pagājušajā gadā būvkompānijas "Merks" apgrozījums sasniedza 60,5 miljonus latu, kas ir par 37% vairāk nekā iepriekšējā gadā, liecina kompānijas sniegtā informācija par auditēto konsolidēto finanšu pārskatu.Uzņēmuma pašu kapitāls 2007.gada beigās veidoja 19,8 miljonus latu.“Merka” valdes priekšsēdētājs Ivars Geidāns norāda, ka pērn kompānija ir palielinājusi savu tirgus daļu un nostiprinājusi savas pozīcijas Latvijas būvniecības tirgū.

“Balsts”: Sērijveida dzīvokļu cenas gada laikā samazinājušās par vairāk nekā 20%

Cenu kritums sērijveida dzīvokļiem gada laikā sasniedzis vairāk nekā 20%, liecina nekustamā īpašuma kompānijas “Balsts” aplēses. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Aigars Zariņš šo kritumu vērtē kā iespaidīgu, prognozējot, ka šogad tas turpināsies.A.Zariņš uzskata, ka patlaban uz īpašuma iegādi nevajadzētu skatīties kā uz investīciju objektu, patlaban īpašums jāpērk savām vajadzībām.