Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ziemas sports

Biatlona federācijai pieauguši izdevumi

Latvijas Biatlona federācijas (LBF) izdevumi sportistu dalības nodrošināšanai sacensībās, kā arī loģistikas, personāla un slēpju smērēšanas materiālu izmaksas ir pieaugušas, paziņojumā vēsta LBF.

Kaparkalējs pārspēj Pasaules kausā trīsdesmitniekā tikušo Igaunijas līderi un uzvar LČ un FIS sprintā

Svētdien “Fischer Slēpošanas centrā” Siguldā notikušajā Latvijas čempionātā distanču slēpošanā FIS sprinta sacensībās dramatiskajā un ļoti aizraujošajā finālā vīriešiem kritienu piedzīvoja viens no galvenajiem favorītiem Raimo Vīgants, bet spraigajā duelī par uzvaru Eiropas Jaunatnes Ziemas olimpiskā festivāla (EJZOF) čempions no Madonas Lauris Kaparkalējs pārspēja Pasaules kausa posmos vairākas reizes trīsdesmitniekā tikušo igauni Martinu Himmu, pēc gada pārtraukuma atkal kļūstot par sprinta čempionu. Sievietēm uzvarēja igauniete Teilora Ojaste, bet labākā no Latvijas bija otro vietu ieguvusī Kitija Auziņa, nosargājot sprinta čempiones titulu.

Tēmē uz medaļām © DIENA

Laba iespēja uz sava ledus pielikt treknu punktu sekmīgajai sezonai tuvākajās nedēļās būs Latvijas kamaniņu braucējiem.

Galvenais akcents uz četriniekiem © DIENA

Mājinieki būs izteikti favorīti, turklāt viņiem ir ātrākas kamanas, tāpēc citu valstu sportisti ar vāciešiem bobsleja divnieku sacensībās varēs konkurēt tikai labvēlīgas apstākļu sakritības gadījumā. Vācijas trasē Vinterbergā ceturtdien sākās pasaules čempionāts (PČ) skeletonā un bobslejā. Latvija būs pārstāvēta vīriešu bobsleja divnieku un četrinieku sacensībās. Sestdien divnieku pirmā brauciena sākums pulksten 14 pēc Latvijas laika, svētdien – plkst. 14.15.