Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

SESTDIENAS CEĻOJUMI

Zemessardzes komandieris: Esam gatavi aizstāvēt savu valsti © DIENA(87)

Jebkurā cīņā vislabākā uzvara ir tad, ja nav nepieciešamības lietot militāro spēku. Pie šādas pārliecības turas ģenerālis Leonīds Kalniņš, kurš jau četrus gadus pilda Zemessardzes komandiera pienākumus. 58 gadus vecais Kalniņš cer, ka viņam nekad nenāksies piedzīvot situāciju, kurā Latvijas zemessargu spējas tiktu pārbaudītas pēc pilnas programmas, tomēr pēdējo gadu notikumi Ukrainā daudziem likuši aizdomāties, ka tas nav nemaz tik neiespējams scenārijs.

Ābolu mistērija - kāpēc gāzētais polis izkonkurē smaržīgo latvieti? © DIENA(24)

Latvijai ir visas iespējas kļūt par īpaši smaržīgo ābolu lielvalsti, jo šī nu ir joma, kur ziemeļnieciskais klimats ir mūsu iespēja. Taču nozarei nepieciešams atbalsts attīstībai.Rudenī no ābolu smaržas neizbēgt. Mazpilsētās bieži var redzēt ābolu grozus ar uzrakstu "Ņem, cik gribi!", toties pavasarī vietējos ābolus nāksies krietni pameklēt.

Sesks: Liepājā nekas vairs nebūs, kā bijis līdz šim © DIENA(30)

Mūsdienās būvē ātri. Pamatakmeni koncertzālei Lielais dzintars Liepājā lika pirms diviem gadiem, bet šoruden Liepājas Simfoniskais orķestris un Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskola jau dzīvos jaunajās telpās. Taču no ieceres līdz būvniecībai pagāja vairāk nekā gadsimts, un koncertzāle akadēmiskās un populārās mūzikas tradīcijām bagātajā pilsētā ir tapusi laikā, kad arī Liepājā, par spīti daudziem pilsētas labumiem, kurus Sestdienai uzskaita Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks, iedzīvotāju skaits tomēr samazinās.