Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Zelenskis Stokholmā mudina Ukrainai nodrošināt vairāk ieroču

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis piektdien apliecināja, ka ir ieradies Zviedrijā, lai aicinātu Kijivas sabiedrotos Ziemeļeiropā piegādāt Ukrainas bruņotajiem spēkiem vairāk ieroču.

Pēdējās dienās Zelenskis ir apceļojis vairākas Eiropas galvaspilsētas, lai lūgtu lielāku militāro palīdzību Ukrainas armijai.

"Šodien es esmu Stokholmā uz trešo Ukrainas un Ziemeļeiropas samitu," sociālajos tīklos pauda Zelenskis.

"Mūsu galvenās prioritātes ir nodrošināt vairāk pretgaisa aizsardzības sistēmu Ukrainai, kopīgus aizsardzības rūpniecības projektus un ieročus mūsu karavīriem, kā arī globālus centienus, lai piespiestu Krieviju noslēgt mieru," viņš piebilda.

Prezidents norādīja, ka tiksies ar Zviedrijas, Somijas, Dānijas un Norvēģijas līderiem un parakstīs vairākus divpusējus drošības nolīgumus.

"Ukraina kļūs stiprāka, pateicoties mūsu principiālo un konsekvento sabiedroto atbalstam, kā arī jauniem drošības nolīgumiem," sacīja Ukrainas līderis.

Tikmēr Zviedrijas premjerministrs Ulfs Kristersons sacīja, ka viņa valsts spers "svarīgus soļus, lai vēl vairāk stiprinātu sadarbību starp mūsu valstīm, atbalstot Ukrainu".

"Ukrainas lieta ir arī mūsu lieta," viņš piebilda paziņojumā sociālajos tīklos.

Zelenska ierašanās Stokholmā notiek tikai dažas dienas pēc tam, kad Zviedrija Ukrainai bija apsolījusi militāro palīdzību 13,3 miljardu kronu (1,16 miljardu eiro) apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Asānža lietas noslēgums

Nedēļas vidū pēc vienošanās ar ASV varasiestādēm par daļēju vainas viņam izvirzītājās apsūdzībās atzīšanu brīvību atguva un dzimtajā Austrālijā atgriezās interneta projekta WikiLeaks dibinātājs Džūl...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē