Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Zelenskis: Krievijas virzība Ukrainā ir apturēta

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pirmdien paziņoja, ka Krievijas virzīšanās uz priekšu Ukrainā ir "apturēta" un situācija viņa karaspēkam tagad ir "daudz labāka" nekā iepriekšējos mēnešos.

"Krievijas virzīšanās ir apturēta," Zelenskis sacīja Francijas raidorganizācijai BFM TV. "Mūsu pavēlniecība, mūsu karaspēks ir apturējis Krievijas virzīšanos Ukrainas austrumos."

"Es varu jums sniegt šo jauno informāciju: Šobrīd situācija ir daudz labāka nekā pēdējos trīs mēnešos," sacīja Zelenskis.

Ukrainas līderis arī paziņoja, ka Ukraina pašlaik būvē "vairāk nekā 1000 kilometru)" nocietinājumu.

"Kad mēs runājam par nocietinājumiem, mēs runājam par nepārtrauktu procesu," viņš teica. "Mēs nerunājam par dažiem kilometriem vai simtiem kilometru, bet par vairāk nekā 1000 kilometru garu būvniecību," viņš sacīja.

"Tas ir ļoti sarežģīts uzdevums. Tām jābūt izturīgām un noturīgām pret klimata pārmaiņām, kā arī izturīgām pret jebkādu militāro tehniku, kas tiek izmantota pret šīm aizsardzības līnijām," viņš teica.

Atsaucoties uz Francijas prezidenta Emanuela Makrona komentāru, kurš pagājušajā mēnesī sacīja, ka Francijas karavīru nosūtīšana uz Ukrainu nav izslēgta, Zelenskis sacīja: "Kamēr Ukraina noturēsies, Francijas armija var palikt Francijas teritorijā".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē