Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Ukrainas izlūkdienesta priekšnieks sola pastiprināt uzbrukumus Krimā

Ukrainas Galvenās izlūkošanas pārvaldes priekšnieks Kirillo Budanovs piektdien publicētā intervijā solījis pastiprināt uzbrukumus Krievijas anektētajā Krimā un atzinis, ka Krievijas ekonomika, neraugoties uz sankcijām, izrādījusies pārsteidzoši noturīga.

"2023.gadā notika pirmie Ukrainas iebrukumi uz laiku okupētajā Krimā," intervijā Francijas laikrakstam "Le Monde" sacīja Budanovs, piebilstot, ka "tas ir tikai sākums". Ukraina ir arī vairākkārt uzbrukusi Krievijas Melnās jūras flotei, kas bāzējas Sevastopolē, Krimas pussalā.

"Krieviem nācās steidzīgi visu pārcelt uz dienvidaustrumiem," sacīja Budanovs, piebilstot, ka Maskava tagad cenšas izveidot jūras kara flotes bāzi separātiskā Gruzijas reģiona Abhāzijas Melnās jūras piekrastē.

Viņš atzina, ka frontes līnijas Ukrainā lielā mērā ir iesaldētas. "Ļoti intensīvā lidrobotu izmantošana abās pusēs ir padarījusi gan Krievijas, gan Ukrainas ofensīvu neiespējamu," sacīja Budanovs. "Vēl viens faktors ir mīnu lauku blīvums, kāds nav pieredzēts kopš Otrā pasaules kara," viņš piebilda.

Viņš sacīja, ka Krievijas ekonomikas noturība viņu ir pārsteigusi un ka pašreizējās Rietumu sankcijas nav pietiekamas, lai piespiestu Kremli mainīt savu uzvedību.

"Mani pārsteidza zināms Krievijas paradokss. Visi domāja, ka Maskavai ir spēcīga armija un vāja ekonomika. Izrādās, ka ir tieši otrādi," sacīja Budanovs.

"Ekonomika varbūt ir vāja, bet valsts necieš badu, tālu no tā. Ar šādiem tempiem tā pat varētu pastāvēt diezgan ilgi," viņš atzina, piebilstot, ka sankcijām vajadzētu būt vērstām pret Krievijas galvenajām ekonomikas nozarēm un visu finanšu sistēmu.

Budanovs aicināja Rietumus turpināt militāri atbalstīt Kijivu. "Tiem, kas ārzemēs domā, ka ir noguruši no Ukrainas, būs jāstājas pretī krieviem, kad viņi nāks okupēt to teritorijas," norādīja Budanovs, kurš savulaik precīzi prognozēja, ka Krievija uzbruks Ukrainai 2022.gada 24.februārī.

Viņš sacīja, ka tagad nav īstais laiks sarunām ar Krieviju. "Sarunas sākas tad, kad vienai vai abām pusēm ir interese. Šis nav tas gadījums," norādīja Ukrainas Galvenās izlūkošanas pārvaldes priekšnieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē