Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ukrainā nolaupītie bērni jāatgriež savās ģimenēs

Latvija solidāri turpinās ilgtermiņa atbalstu Ukrainai – politiski, finansiāli, militāri – līdz Ukrainas uzvarai. Latvija arī atbalsta aktīvu rīcību pret Krievijas īstenotajiem kara noziegumiem, no kuriem īpaši necilvēcīga un ļauna ir Ukrainas bērnu nolaupīšana un izvešana. Tā, vakar tiekoties ar Ukrainas prezidenta kundzi Olenu Zelensku, uzsvēra Ministru prezidente Evika Siliņa, informē valdības preses dienests

Krievijas īstenotā un Baltkrievijas atbalstītā Ukrainas bērnu nolaupīšana, deportēšana un nelikumīga adoptācija ir īpaši ļauna un nosodāma, uzsvēra E. Siliņa. Ir identificēti gandrīz 20 000 nolaupīto Ukrainas bērnu. Latvija atbalsta aktīvu rīcību, lai bērni atgrieztos pie savām ģimenēm un atbildīgie par viņu nolaupīšanu saņemtu sodus.

"Mēs esam Ukrainas sabiedrotie cīņā par savu brīvību un tieši tāpat esam sabiedrotie jūsu tautas cīņā par nolaupīto Ukrainas bērnu atgriešanu. Latvijā ir ļoti spilgta vēsturiskā atmiņa par to, ko nozīmē okupācijas varas īstenota iedzīvotāju piespiedu izvešana, mēģinājumi izmantot pašus briesmīgākos līdzekļus, lai salauztu tautas gribu pretoties un iznīcinātu tās kultūru. Tas atstāj graujošas sekas uz ģimenēm un uz visu sabiedrību. Šie kara noziegumi ir īpaši ļauni un necilvēcīgi – atbildīgie ir jāsoda atbilstoši starptautiskajai likumdošanai. Paldies jums par varonīgo rīcību, pretojoties iebrucējiem un stāstot pasaulei par okupantu pastrādātajiem noziegumiem! Atbalstīsim centienus atgriezt Ukrainas bērnus savu ģimeņu apskāvienos!" tā uzsvēra E. Siliņa.

Premjere vakar tikās arī ar Ukrainas premjerministra vietnieci Eiropas un Eiroatlantiskās integrācijas jautājumos Olhu Stefanišinu, lai pārrunātu turpmākos soļus Ukrainas pievienošanās procesā Eiropas Savienībai (ES) un gatavojoties 1. februāra Eiropadomes sanāksmei. E. Siliņa apliecināja, ka ES līderu sanāksmes laikā Latvija atbalstīs piedāvātos risinājumus, lai Ukraina saņemtu paredzamu ilgtermiņa ES finansiālo atbalstu.

Latvijas atbalsts Ukrainai līdz šim pārsniedzis 600 miljonus eiro jeb 1% no iekšzemes kopprodukta.

Valdība sniedz atbalstu militārajā jomā un vienlaikus arī turpina atbalstu vairāk nekā 53 000 Ukrainas bēgļu Latvijā, tajā skaitā vairāk nekā 4600 bērniem un 46 pedagogiem Latvijas skolās.

Turpinās palīdzības sniegšana Ukrainas karavīriem Latvijas veselības aprūpes iestādēs, kā arī Ukrainas karavīru apmācība. Tāpat Latvijā notiek Ukrainas bērnu rehabilitācija. Latvija piešķīrusi līdzekļus rekonstrukcijai Čerņihivas apgabalā. Viena no prioritātēm ir sniegt psiholoģisko, sociālo un emocionālo atbalstu un rehabilitāciju Ukrainas sievietēm. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē