Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Šolcs: Krievijas karš pret Ukrainu ir krusta karš pret "kolektīvajiem Rietumiem"

Krievijas prezidenta Vladimira Putina iebrukums Ukrainā ir "krusta karš pret, kā to dēvē Putins, kolektīvajiem Rietumiem", ceturtdien sacīja Vācijas kanclers Olafs Šolcs.

"Visu laiku Vladimirs Putins un viņa atbalstītāji vienu lietu ir pauduši skaidri - šis karš nav tikai par Ukrainu, viņi uzskata karu pret Ukrainu kā daļu no lielāka krusta kara," iepriekš ierakstītā uzrunā Progresīvās pārvaldības samita forumam sacīja kanclers.

"Krusta karš pret liberālo demokrātiju, krusta karš pret likumos balstītu liberālo kārtību, krusta karš pret brīvību un progresu. Krusta karš pret mūsu dzīvesveidu, krusta karš pret, kā to dēvē Putins, kolektīvajiem Rietumiem."

Šolcs piebilda, ka Vācija Ukrainu atbalstīs finansiāli un ekonomiski, atbalstīs tās humānās un militārās vajadzības.

"Ieskaitot smago bruņojumu, modernās pretgaisa aizsardzības sistēmas un tankus, un varat būt droši - mēs turpināsim mūsu atbalstu tik ilgi, cik tas būs nepieciešams."

Trešdien Vācijas ekonomikas ministrs Roberts Hābeks pauda pārliecību, ka Putina mēģinājums destabilizēt Eiropas ekonomisko kārtību cietīs neveiksmi.

"Putins cietīs neveiksmi savos centienos destabilizēt pamata ekonomisko kārtību, tāpat kā viņš cietīs neveiksmi kaujaslaukā Ukrainā," preses konferencē Berlīnē sacīja Hābeks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē