Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Putins draud apbruņot valstis, kas varētu uzbrukt Rietumvalstu mērķiem

Krievijas diktators Vladimirs Putins trešdien kritizēja Rietumvalstu tālas darbības rādiusa ieroču piegādāšanu Ukrainai un draudēja, ka Krievija var ar līdzīgiem ieročiem apbruņot citas valstis, kuras varētu uzbrukt Rietumvalstu mērķiem.

Putins izteica šos draudus preses konferencē ar ārvalstu ziņu medijiem pēc tam, kad vairākas Rietumvalstis, ieskaitot ASV, atļāva Ukrainai ar to ieročiem dot triecienus mērķiem Krievijas teritorijā. Maskava to nosauca par smagu pārrēķināšanos.

"Ja kāds domā, ka ir iespējams piegādāt šādus ieročus uz kara zonu, lai uzbruktu mūsu teritorijai un radītu mums problēmas, tad kāpēc lai mums nebūtu tiesību piegādāt tās pašas klases ieročus pasaules reģioniem, kur notiks triecieni šo [Rietumu] valstu jutīgiem objektiem," sacīja Putins.

"Tas ir, atbilde var būt asimetriska. Mēs padomāsim par to," Putins sacīja reportieriem.

"Piegādāt ieročus uz kara zonu vienmēr ir slikti. Vēl jo vairāk, ja piegādātāji ne tikai piegādā ieročus, bet arī tos kontrolē. Šis ir ļoti nopietns un ļoti bīstams solis," sacīja Putins.

Viņš īpaši izcēla Vāciju, sakot, ka tad, kad pirmie Vācijas piegādātie tanki "parādījās uz Ukrainas zemes, tas izprovocēja morālu un ētisku šoku Krievijā" Otrā pasaules kara mantojuma dēļ.

"Kad viņi saka, ka būs vairāk raķešu, kas trāpīs mērķiem Krievijas teritorijā, tas noteikti sagrauj Krievijas un Vācijas attiecības," sacīja Putins, atsaucoties uz Vācijas iestāžu teikto.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kam vajag jauno dzelzceļu?

Saistībā ar projekta Rail Baltica smagnējo gaitu ir sācies vainīgo meklēšanas un atbildības pārspēlēšanas laiks.

Baidena un Trampa debates

Ceturtdien, 27. jūnijā, Atlantā Džordžijas pavalstī ir paredzētas ASV vēsturē pirmās televīzijas debates pirms nākamajām vēlēšanām starp esošo un bijušo Savienoto Valstu prezidentu – attiec...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē