Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Opozicionārs: Baltkrievijā vagneriešiem tiek izsniegtas jaunas pases

Baltkrievijas Iekšlietu ministrija jau mēnesi izsniedz Krievijas algotņu grupējuma Vagner kaujiniekiem jaunas pases, intervijā Polijas ziņu aģentūrai PAP paziņoja opozīcijas pārstāvis - Baltkrievijas Tautas antikrīzes pārvaldes vadītājs Pāvels Latuško.

Opozicionārs uzskata, ka šī pasu izsniegšana var būt saistīta ar diversiju un teroraktu gatavošanu. Viņam nav datu par to, cik šādu pasu jau izsniegts.

"Saskaņā ar mūsu apstiprināto informāciju vagnerieši saņem Baltkrievijas pases - īstus dokumentus, bet, protams, noformētus uz citiem vārdiem. Tāpēc viņi var vienkārši iekļūt Eiropas Savienības teritorijā caur robežpārejas punktiem," sacīja Latuško.

Opozicionārs sacīja, ka Baltkrievijas teritorijā ir palikuši vairāki tūkstoši vagneriešu. Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko gribētu, lai viņi paliktu, tomēr viņam nav pietiekami daudz naudas liela algotņu skaita uzturēšanai.

Daļa no vagneriešiem dosies uz Āfriku, daļa parakstīs kontraktus ar Krievijas Aizsardzības ministriju, bet pārējie aizies no dienesta vai paliks Baltkrievijā.

Baltkrievijas kaimiņvalstis pastiprina savu robežu apsardzi vagneriešu klātbūtnes Baltkrievijā dēļ, baidoties no provokācijām un iespējamas operācijas Suvalku koridorā. Turklāt pie Polijas un Latvijas robežām no Baltkrievijas turpina ierasties nelegāli migranti.

Saskaņā ar Ukrainas Valsts robežsardzes dienesta datiem "Vagner" algotņu skaits Baltkrievijā pakāpeniski samazinās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē