Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ombudsmens: Kijivā dzīvo 400 000 iekšzemē pārvietoto personu

Kijivā šobrīd dzīvo vairāk nekā 400 000 valsts iekšzemē pārvietoto personu, pavēstīja Ukrainas parlamenta cilvēktiesību komisārs Dmitro Lubinecs.
"Atbilstoši mūsu datiem Kijivas pilsētā ir vairāk nekā 400 000 Ukrainas pilsoņu, kam ir iekšzemē pārvietotas personas statuss," sanāksmē Kijivas administrācijā sacīja amatpersona.
Neraugoties uz lielo pārvietoto personu skaitu, Kijivā nav atbalsta programmas šai iedzīvotāju kategorijai, norādīja Lubinecs.
"Esmu ceļojis daudzos Ukrainas reģionos, un tas ir kā likums, ka vienmēr tiek radītas programmas reģionālā līmenī, tiek pieņemtas atbalsta programmas ar finanšu resursiem," sacīja amatpersona.
 
"Vai kas tāds tiek darīts visos Ukrainas reģionos? Nē. Piemēram, es būtu pārsteigts, ja šāda programma būtu Kijivas pilsētā," atzina Lubinecs.
Kopumā Ukrainā ir 4,9 miljoni iekšzemē pārvietoto personu, 2,6 miljoni saņem finansiālu atbalstu.
"Diemžēl, sākot ar 1.martu, mēs redzēsim, ka liels daudzums cilvēku - atbilstoši mūsu aplēsēm vairāk nekā miljons cilvēku - pārtrauks saņemt šādu atbalstu," norādīja tiesībsargs.
 
"Mēs saprotam, ka mums nav pietiekamu līdzekļu, lai segtu visas izmaksas. Mēs atbalstām valdības centienus apzināt cilvēkus, kam tiek sniegts finanšu atbalsts. Tajā pat laikā mēs būsim kategoriski pret to, ka vismazāk aizsargātās Ukrainas pilsoņu kategorijas ar iekšzemē pārvietotas personas statusu zaudē šādu atbalstu," uzsvēra Lubinecs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē