Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ministrs: Francija var uzlikt veto ES un Lielbritānijas līgumam

Francija varētu uzlikt veto Eiropas Savienības (ES) un Lielbritānijas līgumam, ja tas neatbildīs Parīzes prasībām, paziņojis Francijas Eiropas lietu valsts ministrs Klemens Bona.

Pārejas periods pēc Lielbritānijas izstāšanās no ES beidzas 31.decembrī, un laika, lai panāktu vienošanos par abu pušu turpmākajām attiecībām, palicis ļoti maz, jo abām pusēm vēl nepieciešams to ratificēt.

Ja vienošanās netiks noslēgta un ratificēta līdz 31.decembrim, ES un Lielbritānijas starpā stāsies spēkā muitas tarifi un cietīs uzņēmumi abās pusēs, bet sevišķi Lielbritānijā.

"Ja būs līgums, kas nebūs labs, mēs pret to iebildīsim," intervijā radio Europe 1 paziņoja Bona, piebilstot, ka visām ES dalībvalstīm ir tiesības uzlikt veto līgumam, kas tiks panākts pēdējā mirkļa sarunās starp ES un Lielbritāniju.

Bona sacīja, ka Francija pati izvērtēs šo vienošanos. "Mēs esam to parādā Francijai un mēs esam to parādā zvejniekiem un citiem ekonomiskajiem sektoriem," sacīja Bona.

Viņš brīdināja, ka pastāv risks vienošanos vispār nenoslēgt un jābūt tam gatavam. "Bet es vēlos domāt, ka ir iespējama vienošanās un laba vienošanās," sacīja Bona.

Pēc Brexit sarunās joprojām nav atrisināti trīs galvenie jautājumi - par zvejošanas tiesībām, ES standartu ievērošanu un vienošanās pārvaldīšanu.

Apmeklējot Francijas ziemeļus, Francijas premjerministrs Žans Kastekss sacīja, ka Francijas zvejniecība netiks upurēta pēc Brexit vienošanās labā.

"Mēs acīmredzami ceram panākt vienošanos ar labākajiem iespējamajiem nosacījumiem," bet ne par katru cenu, sacīja premjers.

Zvejošana Lielbritānijas ūdeņos sastāda 20% no Francijas zvejošanas aktivitātēm Atlantijas okeānā, Lamanšā un Ziemeļjūrā.

"Ja mēs paliksim tikai pie zvejošanas Francijas ūdeņos, pastāv pārzvejas risks un pāris mēnešos mēs iznīcināsim resursus," brīdināja Kastekss.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē