Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Mediji: ASV piešķirs Ukrainai militāro palīdzību 500 miljonu dolāru vērtībā

ASV piešķirs Ukrainai militāro palīdzību vēl 500 miljonu dolāru apjomā, un šajā palīdzības paketē būs arī vairāk nekā 50 smagās bruņutehnikas vienību un pretgaisa aizsardzības sistēmu raķetes, vēsta ziņu aģentūra Associated Press un raidsabiedrība Amerikas Balss, atsaucoties uz saviem avotiem.

Atbilstoši šo avotu ziņām Vašingtona nosūtīs Kijivai 30 bruņumašīnas "Bradley", 25 bruņumašīnas "Stryker", šāviņus daudzlādiņu reaktīvajām iekārtām HIMARS un pretgaisa aizsardzības sistēmām "Patriot", raķetes "Javelin", liela ātruma pretradaru raķetes HARM, spridzekļu munīciju, iekārtas šķēršļu pārvarēšanai, artilērijas šāviņus un citu munīciju.

Palīdzības paketē būs arī daudz torpēdu "Bangalore", kas paredzētas eju izveidošanai caur stiepļu šķēršļiem vai mīnu laukos, vēsta "Amerikas Balss", atsaucoties uz amatpersonu.

Šie ieroči, kas Kijivai jau piegādāti salīdzinoši mazākā skaitā, Ukrainas spēkiem bijuši "ārkārtīgi noderīgi", piebilda amatpersona.

Oficiāli par jauno palīdzības paketi, kas būs jau 41. kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā, paziņots tiks otrdien, vēsta "Associated Press".

Kopumā kopš Krievijas iebrukuma sākuma ASV no savām rezervēm Ukrainai piešķīrušas ieročus un tehniku vairāk nekā 15 miljardu dolāru vērtībā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē