Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Masks: Bloķēto tvitera kontu atjaunošanai būs vajadzīgas dažas nedēļas

Iepriekš slēgtu kontu, piemēram, bijušā ASV prezidenta Donalda Trampa, atjaunošana tviterī varētu notikt pēc dažām nedēļām, trešdien paziņoja jaunais sociālā tīkla īpašnieks Īlons Masks.

"Twitter" lietotāji rūpīgi seko līdzi tam, vai Masks pēc platformas iegādes atjaunos Trampa kontu, kas tika slēgts pēc tam, kad viņš mudināja ar 2020.gada ASV prezidenta vēlēšanu rezultātiem neapmierinātu pūli uzbrukt ASV parlamenta mītnei Kapitolijam. Tāpat tviterī bloķēti konti personām, kas izplatījušas agresiju, naidu un dezinformāciju.

Iespējamā tādu kontu, kuru saturā ir pārkāpti vietnes lietošanas noteikumi, atjaunošana ir viens no veidiem, kā Masks, kurš sevi pasludinājis par "vārda brīvības absolūtistu", vēlas "Twitter" pārveidot par vispasaules galveno laukumu.

Tomēr trešdien Dienvidāfrikas Republikā dzimušais miljardieris paziņoja, ka līdz bloķēto kontu atjaunošanai būs nedaudz jāpagaida.

""Twitter" neļaus atgriezties nevienam no platformas par "Twitter" noteikumu pārkāpumu izslēgtajam, kamēr mums nebūs skaidra procesa, kā to izdarīt, un tam būs nepieciešamas vismaz vēl dažas nedēļas," Masks rakstīja tviterī.

Tas nozīmē, ka uz nozīmīgajām ASV vidustermiņa vēlēšanām, kas notiks 8.novembrī un izšķirs, kuram no politiskajiem spēkiem būs kontrole Kongresā, Trampam vēl nebūs iespējas komentēt notiekošo tviterī, lai gan pagājušajā nedēļā bijušais ASV prezidents pieļāva, ka labprātāk turpinātu rakstīt paša izveidotajā platformā "Truth Social".

Masks esot runājis ar pilsoniskās sabiedrības līderiem par to, "kā "Twitter" turpmāk cīnīsies pret naidu, aizskaršanu un īstenos vēlēšanu godīguma politiku".

Otrdien Masks paziņoja, ka apliecināto kontu īpašniekiem būs jāmaksā astoņi ASV dolāri mēnesī.

Jau vēstīts, ka Masks ir kļuvis par "Twitter" vienīgo direktoru pēc tam, kad viņš oktobra beigās pabeidza "Twitter" iegādi par 44 miljardiem ASV dolāru un atlaida direktoru padomi. 

Kad Masks aprīlī izteica sākotnējo iegādes piedāvājumu, viņš paziņoja, ka ir nodomājis pārtraukt "Twitter" akciju kotēšanu biržā, lai pēc tam varētu publiskot mazāk informācijas par uzņēmuma stāvokli. Pēc nonākšanas Maska kontrolē "Twitter" akcijas vairs nekotē biržā. 

Kad Masks jūlijā paziņoja par atteikšanos no "Twitter" iegādes darījuma, uzņēmums iesūdzēja viņu tiesā Delavēras štatā, pieprasot darījumu pabeigt.

Oktobra sākumā Masks pauda gatavību tomēr turpināt "Twitter" iegādes darījumu un nosūtīja vēstuli "Twitter" ar piedāvājumu to pabeigt. Par "Twitter" kontroles pārņemšanu tika ziņots 27.oktobrī dažas stundas pirms tiesas noteiktā termiņa, līdz kuram Maskam darījums bija jāpabeidz.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē