Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Latvija atbalsta Eiropas Padomes iniciēto Ukrainas zaudējumu reģistra izveidi

Latvija atbalsta Eiropas Padomes (EP) iniciēto Ukrainas zaudējumu reģistra izveidi, uzsvēra Latvijas prezidents Egils Levits, piektdien Rīgā tiekoties ar EP ģenerālsekretāri Mariju Pejčinoviču Buriču.

Prezidents ar EP ģenerālsekretāri pārrunāja Latvijas prezidentūras EP Ministru komitejā prioritātes un uzdevumus, kā arī gaidāmo ceturto EP dalībvalstu vadītāju samitu, kas 16.maijā un 17.maijā notiks Īslandes galvaspilsētā Reikjavīkā, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra komunikācijas speciāliste Elīna Kresa.

Viens no centrālajiem samita jautājumiem būs Krievijas atbildība par agresiju un kara noziegumiem Ukrainā, un EP patlaban aktīvi strādā pie zaudējumu reģistra izveides, kas ir neatņemama kompensācijas mehānisma sastāvdaļa, informēja EP ģenerālsekretāre.

Valsts prezidents norādīja, ka kompensācijas mehānisms un zaudējumu reģistrs iekļaujas starptautiskajā mehānismā, lai prasītu atbildību no Krievijas, tāpēc Latvija atbalsta šāda mehānisma un reģistra izveidi un prezidentūras laikā intensīvi strādās pie reģistra ieviešanas.

Valsts prezidents un EP ģenerālsekretāre apspriedās arī par dažādu EP konvenciju izstrādes un ieviešanas gaitu, īpaši, par EP konvenciju par mākslīgo intelektu un cilvēktiesībām. Ņemot vērā paralēlo darbu, kas notiek Eiropas Savienībā, Levits aicināja EP dinamiski virzīties uz priekšu šīs aktuālās jomas regulēšanā.

No 17.maija līdz 15.novembrim Latvija jau otro reizi vadīs EP Ministru komiteju. Latvijas prezidentūras tematiskās prioritātes būs demokrātija un likuma varas stiprināšana, vārda brīvības, žurnālistu drošības un EP digitālās darba kārtības veicināšana, kā arī EP reformu veicināšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Cik valodās jūs lasāt ziņas?

Diskusijas par sabiedriskajiem medijiem krievu valodā liek aizdomāties, kādās valodās mūsu sabiedrība prot lasīt, skatīties un klausīties ziņas dažādās platformās. (Par izklaides žanru šoreiz na...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē