Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Kuleba: Ukrainas 2024.gada prioritāte ir kontrole pār debesīm

Ukrainas prioritāte 2024.gadā ir iegūt kontroli pār savām debesīm, trešdien Pasaules Ekonomikas forumā Davosā paziņojis Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba.

"2024.gadā prioritāte, protams, ir padzīt Krieviju no debesīm, jo tas, kurš kontrolēs debesis, noteiks, kad un kā beigsies karš," uzrunā forumā uzsvēra Kuleba.

Kijiva jau sen aicina Rietumus piegādāt Ukrainai modernus iznīcinātājus, lai atbalstītu tās karaspēku, kas pamatā karo valsts dienvidos un austrumos.

Aizvadītā gada laikā karš lielā mērā ir nonācis strupceļā, jo Ukrainai ilgi gaidītā pretuzbrukuma laikā pagājušajā gadā neizdevās pārraut Krievijas aizsardzību.

Kuleba aicināja Ukrainas galvenos Rietumu atbalstītājus būt pacietīgiem un uzstāja, ka ar pareizu atbalstu Ukraina varētu uzvarēt.

"Mēs cīnāmies ar spēcīgu ienaidnieku, ļoti lielu ienaidnieku, kas neguļ. Tas prasa laiku," norādīja Kuleba.

"2022.gadā mēs viņus uzvarējām uz zemes. Mēs uzvarējām viņus jūrā 2023.gadā, un mēs esam pilnībā koncentrējušies uz to, lai 2024.gadā uzvarētu viņus gaisā," paneļdiskusijā forumā Šveicē atzina Kuleba.

Arī Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis otrdien paziņoja, ka Ukrainai "jāiegūst pārsvars gaisā", lai varētu "panākt progresu uz zemes".

Vairākas NATO valstis pašlaik apmāca Ukrainas pilotus lidot ar ASV ražotiem iznīcinātājiem F-16, un Dānija mēneša sākumā paziņoja, ka 2024.gada otrajā ceturksnī tā nodos Ukrainai 19 iznīcinātājus F-16.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē