Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ISW: Ukrainas partizāni ievērojami apgrūtina Krievijas karaspēka darbību

Ukrainas partizānu efektīvie uzbrukumi liek Kremlim novirzīt resursus no operācijām frontē, lai nodrošinātu aizmugures rajonus, atzinuši ASV Kara pētījumu institūta (ISW) analītiķi.

Partizānu uzbrukumi ierobežo Krievijas spējas aizstāvēties pret Ukrainas armijas pretuzbrukumiem un turpināt ofensīvu.

Krievijas karaspēka darbības drošība ir zemā līmenī, un tas ļāvis ukraiņu partizāniem veikt uzbrukumus.

Krievija arvien vairāk izjūt karavīru trūkumu, kas, visticamāk, degradē Krievijas karaspēka spējas efektīvi nodrošināt aizmuguri pret partizānu uzbrukumiem un vienlaikus aizstāvēties pret Ukrainas armijas pretuzbrukumiem.

Kremlim vēl nav izdevies efektīvi ierobežot Ukrainas organizēto partizānu kustību un diez vai to izdosies izdarīt, prognozē ISW.

Neskaitot Krimu, Krievijas karspēks ir okupējis aptuveni 85 300 kvadrātkilometru lielu Ukrainas teritoriju. Karavīru trūkums apgrūtina šīs teritorijas kontrolēšanu.

Saskaņā ar Ukrainas izlūkošanas datiem Krievijas karaspēks ir savilcis 40 000 karavīru, kas veido lielāko daļu no Krievijas atlikušajiem konvencionālajiem spēkiem, Hersonas apgabalā, kur Krievija okupējusi aptuveni 23 000 kvadrātkilometru lielu platību.

Krievijas karaspēks ir piešķīris prioritāti Hersonas apgabalam, kas, visticamāk, novedis pie Krievijas spēku degradācijas Zaporižjas, Doneckas un Luhanskas apgabalos.

Partizānu uzbrukumi Krievijas okupētajos Hersonas un Zaporižjas apgabalos turpinājušies arī pēc Maskavas paziņojuma par šo teritoriju aneksiju, un tas liecina par Krievijas karaspēka nespēju kontrolēt šīs teritorijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē