Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

ISW: Krievija varējusi iegādāties dronu komponentus Rietumu sankciju neefektivitātes dēļ

Irānai un Krievijai noteikto Rietumu sankciju neefektivitāte novedusi pie tā, ka Kremlis spējis iegādāties ASV ražotus komponentus droniem Shahed-131, Shahed 136 un Mohajer-6, norāda ASV Kara studiju institūts (ISW).

Maskava un Teherāna strādā pie plāniem, lai Krievijas teritorijā tiktu uzbūvēta Irānas dronu ražošanas rūpnīca. Tāda jau ir atklāta Tadžikistānā.

Kremlis var izmantot savas plašās saiknes ar Tadžikistānu Kolektīvās drošības līguma organizācijas un Eirāzijas Ekonomiskās savienības ietvaros, lai "atmazgātu" komponenšu piegādes un iegādātos tur ražotos dronus karam pret Ukrainu, apejot starptautiskās sankcijas, konstatējuši ISW analītiķi.

82% Irānas dronu "Shahed-131", "Shahed 136" un "Mohajer-6", kas notriekti Ukrainā, ir ASV ražotas mikroshēmas, pusvadītāji un citi komponenti, konstatējusi britu pētnieciskā organizācija "Conflict Armament Research" (CAR).

Turklāt vairums Rietumu uzņēmumu, kuru ražotie komponenti atrasti Irānas dronos, kopš kara sākuma nolieguši, ka notiktu tiešas komponentu piegādes Krievijai, Baltkrievijai vai Irānai.

Irāna un Krievija turpina slepenas sarunas par dronu "Shahed-131/136" kopīgu ražošanu, vēstīja laikraksts "Wall Street Journal". Maskava šos dronus aktīvi  izmanto karā pret Ukrainu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē