Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

ASV amatpersona: Krievija ir gatava uzbrukt civiliem kuģiem Melnajā jūrā, bet vainot Ukrainu

Krievija apsver iespēju uzbrukt civiliem kuģiem Melnajā jūrā un pēc tam vainot Ukrainas bruņotos spēkus, trešdien paziņoja augsta Baltā nama amatpersona.

"Krievijas armija var paplašināt savu vēršanos pret Ukrainas graudu [eksporta] objektiem, lai ietvertu uzbrukumus civiliem kuģiem," sacīja ASV Nacionālās drošības padomes preses sekretārs Adams Hodžs.

Viņš sacīja, ka šī apgalvojuma pamatā ir atslepenoti izlūkošanas dati.

Tas izteikts pēc Krievijas raķešu un dronu uzbrukuma Odesai, kā arī pēc Kremļa lēmuma izstāties no starptautiskās vienošanās, kas ļāva Ukrainai droši eksportēt graudus pa Melno jūru uz pasaules tirgiem.

Maskava ir paziņojusi, ka tās raķetes uzbrukušas militāriem mērķiem Odesā, tomēr Hodžs atbalstīja Ukrainas paziņojumu, ka Krievijas triecienā Odesas apgabala Čornomorskas ostā iznīcināti 60 000 tonnu labības, ko vajadzēja nosūtīt pa "labības koridoru" vēl pirms diviem mēnešiem.

Saskaņā ar Baltā nama amatpersonas teikto šādi uzbrukumi tagad var tikt vērsti arī pret civiliem kuģiem, un Krievija piedēvētu šos uzbrukumus Ukrainai.

Hodžs atsaucās uz Krievijas publicētu video, kurā tās spēki trešdien it kā atraduši un iznīcinājuši Ukrainas jūras mīnu.

"Mūsu informācija norāda, ka Krievija ir izlikusi papildus jūras mīnas pie ieejām Ukrainas ostās. Mēs uzskatām, ka tie ir koordinēti centieni attaisnot jebkādus uzbrukumus civiliem kuģiem Melnajā jūrā un vainot Ukrainu šajos uzbrukumos," sacīja Hodžs.

Krievijas Aizsardzības ministrija trešdien paziņoja, ka Krievija no ceturtdienas kuģus Melnajā jūrā, kas ir ceļā uz Ukrainu, uzskatīs par potenciāliem militāras kravas pārvadātājiem. Tā arī norādīja, ka valsts, kuras karogs būs kuģim, tiks uzskatīta par iesaistītu karā Ukrainas pusē.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē