Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Bloomberg: Pārstāvju palātā balsojums par palīdzību Ukrainai nenotiks ātrāk par aprīļa vidu

ASV Pārstāvju palātā balsojums par palīdzību Ukrainai varētu notikt ātrākais aprīļa vidū vai pat vēl vēlāk, jo spīkers Maiks Džonsons joprojām meklē iespējas, kā mazināt pretestību "stingrā kursa" republikāņu vidū, vēsta izdevums Bloomberg, atsaucoties republikāņu vadības pārstāvjiem.

Džonsons vēl svētdien intervijā telekanālam "Fox News" sacīja, ka Pārstāvju palāta ķersies pie palīdzības Ukrainai, tiklīdz likumdevēji nākamajā nedēļā būs atgriezušies pēc divu nedēļu Lieldienu brīvdienām.

Tomēr, kā norāda partijas amatpersonas, Džonsona komanda nav dalījusies ar republikāņu likumdevējiem ar detalizētu palīdzības paketes plānu un, šķiet, nav noteikusi, uz kādu Baidena administrācijas piekāpšanos viņš uzstās, tādējādi apgrūtinot iespēju iegūt atbalstu līdz nākamās nedēļas balsojumam.

Intervijā telekanālam "Fox News" spīkers teica, ka pievienos palīdzības plānam jaunus nosacījumus. 

Šie nosacījumi varētu ietvert palīdzības pārvēršanu aizdevumā, kas Ukrainai galu galā būtu jāatmaksā, Krievijas aktīvu konfiskāciju kā kompensāciju un Baidena administrācijas moratorija atcelšanu attiecībā uz jaunām licencēm sašķidrinātās dabasgāzes eksportam, sacīja Džonsons. 

Baidena administrācija otrdien savā paziņojumā noraidīja vienošanos par palīdzības sniegšanu Ukrainai ar nosacījumu, ka tiks atcelts sašķidrinātās dabasgāzes eksporta moratorijs.

Džonsona preses sekretāre Teilore Holsija sacīja, ka spīkera solījums par ātru rīcību nav bijis domāts, lai noteiktu konkrētu termiņu, un ka Džonsons par šo plānu "aptaujā deputātus" visā partijā. 

Holsija atteicās sniegt sīkāku informāciju par spīkera apspriedēm.

Divas republikāņu vadības amatpersonas sacīja, ka Džonsons varētu vēl nedēļas nogalē pieņemt lēmumu par palīdzības plānu un paātrināt likuma pieņemšanu nākamnedēļ. 

Taču ar šādu straujāku grafiku likumprojekts var ciest neveiksmi un vēl vairāk sadusmot stingrās līnijas piekritējus Republikāņu partijā.

ASV Senāts februārī pieņēma 95 miljardu dolāru Ukrainas, Izraēlas un Taivānas palīdzības paketi, bet Džonsons atteicās nodot to balsošanai.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē