Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rosļikovs: Tiesas aizliegums izmantot preču zīmi S! ir politisks lēmums

Rīgas pilsētas tiesas aizliegums partijai "Stabilitātei!" izmantot saimnieciskajā apritē preču zīmi "S!" ir politisks lēmums, sarunā ar aģentūru LETA savu viedokli pauda partijas līderis Aleksejs Rosļikovs.

Politiķis to pamatoja, sakot, ka ne "Stabilitātei!", nedz arī Siguldas pilsēta nav komerctirgus dalībnieki, un, viņaprāt, aizsargāt var tikai tādas preču zīmes, ar kuru palīdzību tiek gūti ienākumi.

Rosļikovs norādīja, ka Sigulda preču zīmi ir piereģistrējusi šī gada augustā. Tomēr informācija Patentu valdes Preču zīmju datubāzē liecina, ka pilsēta to ir pieteikusi pērnā gada 28.decembrī.

Pēc politiķa teiktā, partija ir zinājusi, ka Sigulda veic zīmes reģistrāciju, un nekādā veidā neesot likusi tam šķēršļus.

Rosļikovs uzsvēra, ka tiesa ir pieņēmusi tikai pagaidu noregulējumu. "Lielā tiesa vēl ir priekšā", sacīja "Stabilitātei!" līderis, norādot, ka pagaidām lēmums partiju praktiski neietekmējot. "Varbūt divas uzlīmes nāksies noņemt," sacīja topošais parlamentārietis.

Partijas līderis arī uzskata, ka, uzklausot partijas argumentus, tiesa mainīs lēmumu. Tāpat viņš pauda, ka abām pusēm būtu labi sēsties pie viena galda un diskutēt. "Ja Sigulda to neuztvertu kā politisku lietu, mēs jau sen būtu par kaut ko vienojušies," uzskata Rosļikovs.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas tiesa pagaidām aizliegusi politiskajai partijai "Stabilitātei!" izmantot saimnieciskajā apritē preču zīmi "S!", liecina tiesas lēmums.

Kā aģentūru LETA informēja pašvaldībā, tiesa ir apmierinājusi Siguldas novada pašvaldības lūgumu noteikt pagaidu aizsardzības līdzekli preču zīmei "S!", kura ikdienā tiek izmantota gan atsevišķi, gan sauklī "S!gulda aizrauj".

Tiesa līdz galīgajam nolēmumam aizliegusi "Stabilitātei!" izmantot saimnieciskajā apritē preču zīmi, tai skaitā reklāmas, reprezentācijas materiālos, tīmekļa vietnē, bez Siguldas novada pašvaldības atļaujas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē