Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pulks: Satiksmes uzlabojumi jāveic arī Rīgas apkaimēs

Satiksmes uzlabojumi jāveic ne tikai pilsētas centrā, bet arī apkaimēs, komentējot "Pilsēta cilvēkiem" pārmetumus par gauso pilsētvides uzlabošanu, norāda Rīgas domes Satiksmes komitejas vadītājs Olafs Pulks (JV).

Viņš piekrīt, ka atsevišķos pilsētas centra ielu posmos nepieciešami uzlabojumi. Tomēr Rīgu neveido tikai pilsētas centrs un pašvaldības finanšu resursi jāsadala tā, lai satiksmes infrastruktūras uzlabojumi tiktu veikti arī galvaspilsētas apkaimēs, skaidroja komitejas vadītājs.

Viņš minēja arī vairākus piemērus, kur notiek pilsētvides un satiksmes infrastruktūras uzlabošana.

Tiekot izbūvēti veloceļi Centrs-Ziepniekkalns un Imanta-Daugavgrīva. Jūnija sākumā tikšot pabeigta veloinfrastruktūras izveide Slokas ielā, posmā no Kurzemes prospekta līdz Babītes novada robežai. 

Pagājušajā nedēļā noslēgušies darbi pie četru jaunu gājēju pāreju izbūves - viena gājēju pāreja tika izbūvēta Dammes ielā un pārējās trīs Buļļu ielas rotācijas aplī. Šogad pabeigti darbi pie ietves izbūves Vienības gatvē posmā no Ventas ielas līdz Rīgas robežai, turpinās darbi pie ietves izbūves Malienas ielas posmā no Šmerļa ielas līdz autobusa pieturvietai "Pansionāts". 

Pulks arī norādīja, ka visos būvprojektos, kur notiek seguma atjaunošanas darbi vai ielas rekonstrukcija, tikšot uzlabota arī gājēju infrastruktūra, piemēram, Ģertrūdes ielā. Tāpat ir iecerēta arī Dandāles ielas rekonstrukcija, Spulgas ielas izbūve, Ielejas un Asnu ielas rekonstrukcija.

Komitejas vadītājs skaidroja, ka 2021.gadā pilsētas centrā ierīkotas velojoslas Bruņinieku ielā. Turpināta velojoslu izbūve pilsētas centra savienošanai ar apkaimēm, piemēram veloceļā Centrs-Ķīpsala posmā no Valdemāra ielas līdz Enkura ielai, Centrs-Ķengarags posmā no Dzirnavu līdz Slāvu ielai.

Savukārt, runājot par kampaņu "Neesi mērkaķis. Brauc kā cilvēks", kas tiek rīkota sadarbībā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju, Pulks skaidroja, ka kampaņas mērķis nav nevienu noniecināt vai nopelt, bet gluži pretēji - raisīt diskusiju par to, kā kopējiem spēkiem iespējams padarīt galvaspilsētu par drošāku vidi visiem satiksmes dalībniekiem.

LETA jau ziņoja, ka, nesagaidot solītos uzlabojumus pilsētvidē, apvienība "Pilsēta cilvēkiem" 1.jūnijā rīkos protesta gājienu.

"Pilsēta cilvēkiem" vēlas mudināt Rīgas domes "pārmaiņu koalīciju" realizēt pozitīvas pārmaiņas pilsētvidē, sevišķi ar satiksmes drošību saistītajā jomā, ne tikai vārdos, bet arī darbos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē