Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Petraviča: Visdrīzāk 200 eiro pabalstu pensionāriem rosinās piešķirt, nosakot konkrētu pensijas slieksni

Visdrīzāk 200 eiro pabalstu pensionāriem rosinās piešķirt, nosakot konkrētu pensijas slieksni, kuriem šāds pabalsts ir izmaksājams, šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja labklājības ministre Ramona Petraviča (Par cilvēcīgu Latviju; KPV LV).

Petraviča atzina, ka vēl turpināsies sarunas par atbalsta piešķiršanas kritērijiem, jo ir gaidāmas diskusijas par sliekšņa noteikšanu minētā atbalsta saņemšanai, lai gan uz jautājumu, cik liels tas varētu būt, ministre atbildēja, ka nevēloties spekulēt ar cipariem šajā jautājumā, jo vienošanās par to nav panākta.

"Šoreiz galvenais ir fakts, ka vēl piektdien tika saņemts atbalsts šāda pabalsta izmaksai. Tagad ir jāveic visi aprēķini un jānoformulē piedāvājums, lai valdība varētu pieņemt lēmumu," piebilda ministre.

Jau ziņots, ka priekšlikums par 200 eiro atbalstu arī pensionāriem un invaliditātes pensiju saņēmējiem, kā arī personām, kuras saņem valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu, 15.februāra koalīcijas Sadarbības sanāksmes sēdē neguva atbalstu, lai gan nedaudz vēlāk jaunā konservatīvā partija (JKP), kura piedāvāja minētai grupai izmaksāt 250 eiro, un Zaļo un zemnieku savienība pauda atbalsu par šādu pabalstu izmaksu.

Turklāt Latvijas Pensionāru federācijas priekšsēdētāja Aija Barča aģentūrai LETA stāstīja, ka federācija regulāri apmainās ar viedokļiem un priekšlikumiem ar Labklājības ministriju un patlaban tiek spriests par šāda atbalsta kritērijiem.

"Ar ministri bijām vienisprātis, ka senioriem, kas mēnesī saņem 1000 vai pat 2000 eiro, naudas, visticamāk, pietiek, savukārt mazo un pavisam mazo pensiju saņēmējiem, atbalsts būtu ļoti nepieciešams," skaidro Barča. Tādējādi viņa pauž viedokli, ka, nosakot atbalsta saņemšanu, ir jārunā par 600 vai 700 eiro pensijas slieksni.

Pēc viņas paustā, šāda atbalsta provizoriskās izmaksas būtu aptuveni 107 miljoni eiro. "Premjers Krišjānis Kariņš (JV) taču teica, ka naudas mums ir tik daudz kā nekad. Tāpēc mums jāatbalsta tie, kas saņem maz un kuri ir pelnījuši, lai par viņiem domātu un viņus atbalstītu," uzskata LPF priekšsēdētāja.

Kā ziņots, pēdējā laikā partijas naski virza priekšlikumus par dažādu pabalstu izmaksu iedzīvotājiem - Nacionālā apvienība virzīja ieceri par vienreizēju 500 eiro pabalstu par katru bērnu, kam sākotnēji nebija pilna koalīcijas atbalsta, taču vēlāk šāds pabalsts tika atbalstīts, un tas valstij izmaksās 182 miljonus eiro.

Paralēli labklājības ministre Ramona Petraviča (Par cilvēcīgu Latviju; KPV LV) nāca klajā ar priekšlikumu par 200 eiro atbalstu arī pensionāriem un invaliditātes pensiju saņēmējiem, kas prasītu vēl aptuveni 100 miljonus eiro. Savukārt Jaunās konservatīvās partijas (JKP) valde nolēmusi sarunām koalīcijā virzīt jautājumu par 250 eiro pabalsta izmaksu senioriem un personām ar invaliditāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē