Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pavļuts: ES līmenī jārod izlīdzināšanas mehānisms valstu vakcinācijas tempu atšķirību mazināšanai

Eiropas Savienības (ES) līmenī ir jārod vakcīnu pret Covid-19 pieejamības izlīdzināšanas mehānisms, kas mazinātu atšķirību starp dažādu valstu vakcinācijas tempiem, uzskata veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Šādu nostāju ministrs grasās paust ES veselības ministru kopējā sanāksmē.

"Mēs nevaram nopietni runāt par centieniem Eiropu padarīt kopumā drošu, ja dažādu valstu vakcinācijas tempi tik būtiski atšķiras vēsturiski speciālistu noslēgto līgumu dēļ, kā rezultātā tas aizvien tagad ietekmē jaunas piegādes," sacīja politiķis.

Tāpat viņš atgādināja, ka iepriekš jau ir īstenoti līdzīgi centieni ar mērķi palielināt Latvijai pieejamo vakcīnu skaitu. Iepriekš tika panākts, ka ar Eiropas Komisijas un Zviedrijas iesaisti Latvijai parādījās iespēja saņemt papildu 167 000 Moderna vakcīnas devu, kuras Latviju sāks sasniegt aprīlī.

Pagājušajā nedēļā jau ziņots, ka līdz šim pirmo vakcīnas pret Covid-19 devu saņēmis 4,1% pieaugušo populācijas, kas aizvien ir zemākais īpatsvars ES un Eiropas Ekonomiskās zonas (EEZ) valstu vidū, liecina Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra dati.

Tāpat vēstīts, ka šodien notiks ES veselības ministru neformālā sanāksme, kurā Pavļuts akcentēs efektīvāku un nopietnāku epidemioloģiskās drošības pasākumu ieviešanas nozīmi.

Pavļuts iepriekš valdības sēdē sacīja, ka šajā sanāksmē paudīs, ka, neraugoties uz ieilgušu pandēmiju, augsto saslimstību un sabiedrības nogurumu, ir jāspēj ieviest efektīvākus un nopietnākus epidemioloģiskās drošības pasākumus, lai novērstu jaunā Covid-19 paveida izplatības riskus un mazinātu saslimstību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē