Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pabriks: Aizsardzības nozare neuzskata, ka sekos Krievijas iebrukums Latvijā

Latvijas aizsardzības nozare nevarot izslēgt to, ka nākotnē Latvijai būs jāsastopas ar Krievijas spiedienu, tomēr aizsardzības nozare neuzskata, ka sekos Krievijas iebrukums Latvijā, norādīja aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Vērtējot Ukrainas prezidenta biroja padomnieka Oleksija Arestoviča intervijā pausto, ka Latvijas iedzīvotājiem ir jāsāk dzīvot ar domu, ka karš noteikti būs un, tikai dzīvojot ar šādu domu, iespējams sagatavot spējīgus bruņotos spēkus, Pabriks norādīja, ka šāda intervija ir ļoti vajadzīga, jo ir svarīgi saprast, ko un kā ukraiņi domā.

Latvijai ir jāieklausās un jāanalizē Ukrainas pieredze, bet tas nenozīmē, ka "mums viss jāpārņem viens pret vienu".

Arestovičs skatās no Ukrainas prizmas, bet aizsardzības nozare jau iepriekš paudusi, ka, ja Latvija nebūtu ES un NATO, tad Latvija atrastos Ukrainas pozīcijās un pie mums jau būtu karš, norādīja Pabriks.

Arestovičs labi pārzinot situāciju Ukrainā, bet viņš pilnībā nepārzinot situāciju, kurā atrodas Latvija. "Aizsardzības nozarē vienmēr esam teikuši, ka mums situācija ir jāanalizē no paša drūmākā skatu punkta, neizslēdzot, ka mums būs jāsastopas ar Krievijas spiedienu nākamos piecus vai desmit gadus," uzsvēra Pabriks.

Aizsardzības nozare neuzskata, ka būs karš, taču tā zinot, kas Latvijai jādara, lai atturētu Krieviju no uzbrukuma vai kara. Tie ir jautājumi par valsts aizsardzības dienesta vai jauna bruņojuma ieviešanu, gan par Latvijas stiprināšanu NATO iekšienē un ES.

"Protams, Nacionālo bruņoto spēku un Aizsardzības ministrijas pamatnostāja ir tāda, ka nevaram izslēgt, ka šī agresīvā valsts gribētu mums uzbrukt. Patlaban mēs gatavojamies visāda veida pārsteigumiem, lai tos atturētu. Nav jākrīt panikā par šo Arestoviča interviju. Viņš mūs brīdina par to, kāda ir Krievija, un mēs saprotam, kāda ir Krievija, jo tā būs agresīva nākamos gadus. Esam gatavi, un nav par to jābaidās," uzsvēra Pabriks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē