Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Mieriņa grib uzlabot Saeimas dialogu ar nevalstisko sektoru

Jaunievēlētā Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS) savu pilnvaru laikā gribētu uzlabot parlamenta dialogu ar sabiedrību un nevalstisko sektoru, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta panorāma sacīja Mieriņa.

Viņa novērojusi, ka līdz šim deputātiem bieži ir gribējies neieklausīties gan pilsoniskās sabiedrības, gan nevalstisko organizāciju pārstāvjos, un tas neesot pareizi.

Mieriņa atzina, ka likumi bieži ir ļoti sarežģīti, tāpēc jābūt labam dialogam ar nevalstisko sektoru, lai skaidrotu pieņemtos lēmumus, īpaši, apzinoties, ka tuvākajā laikā Saeimai jāpieņem vairāki likumi, kas skar ikvienu sabiedrības locekli, piemēram, par nākamā gada budžetu un par nekustamā īpašuma kadastrālajām vērtībām.

Komentējot pagātnē izteikto uzslavu kādreizējā Ventspils mēra Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") saimniekošanai, Mieriņa norādīja, ka šie izteikumi no viņas mutes bija nākuši lielā mērā priekšvēlēšanu gaisotnē, kad Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) vēlējās pozicionēties kā saimnieki savā zemē un parādīt sabiedrībai labākos padarītos darbus, kas cilvēkiem patīk.

Vaicāta, vai ir mainījusi pirms gada pausto viedokli, ka Latvijas ministri varētu doties uz ASV un panākt Lemberga izņemšanu no sankciju saraksta, jaunievēlētā Saeimas priekšsēdētāja atbildēja apstiprinoši. "Es esmu mainījusi savas domas, jo katrs pats par sevi cīnās, un, cik es saprotu, minētā persona arī jau ir bijusi Amerikā un iesniegusi pārsūdzības rakstu, un, kā mani informēja kolēģi, vēl joprojām lieta tiek izskatīta," sacīja Mieriņa.

Viņa uzsvēra, ka pārstāvēs parlamentu "ar vismilzīgāko atbildību" un norobežosies no visa, kas varētu kaut vismazākajā mērā ļaut apšaubīt Latvijas reputāciju. "Tas ir mans pienākums," apliecināja Saeimas spīkere.

Kā ziņots, Mieriņa šonedēļ Saeimas priekšsēdētājas amatā tika ievēlēta pēc tam, kad koalīcijas partneri balsojumā izgāza iepriekš pieteikto kandidātu, Mieriņas frakcijas biedru Gunāru Kūtri (ZZS). Par Mieriņu nobalsoja 55 deputāti - ZZS, "Jaunās vienotības" un "Progresīvo" deputāti, kā arī atsevišķi "Latvija pirmajā vietā" parlamentārieši, piemēram, Linda Liepiņa, Ramona Petraviča, Ainārs un Ričards Šleseri. Pret Mieriņu balsoja 34 parlamentārieši.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē