Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Levits: Jaunā enerģētikas ministrija nepalielinās ierēdņu skaitu un reizē pareizi sastrukturēs darbību šajā jomā

Jaunā enerģētikas ministrija nepalielinās ierēdņu skaitu un reizē pareizi tiks sastrukturēta darbība šajā jomā, šodien pēc tikšanās ar "Jaunās vienotības" (JV) līderi, Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) žurnālistiem pauda Valsts prezidents Egils Levits.

 

 

"JV piedāvājums par Enerģētikas, vides un klimata ministriju nenozīmē valsts darbinieku jeb ierēdņu skaita palielināšanu, reizē pareizi tiks sastrukturēti jeb vienā ministrijā apvienoti pašlaik dažādās ministrijās esošie atbildīgie departamenti," norādīja Valsts prezidents.

Topošajā ministrijā paredzēta esošo departamentu pārcelšana no Ekonomikas ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un, iespējams, vēl kādas ar attiecīgajām jomām saistītas ministrijas, par ko gan vēl gaidāmās koalīcijas partneriem ir jāvienojas.

Levits cer, ka tiks panākta vienošanās par jaunas ministrijas izveidošanu, jo "visai sabiedrībai ir pilnīgi skaidrs", ka pirmā līmeņa problēmu risināšanai nepieciešams attiecīgais valdības loceklis, kurš par to būs atbildīgs.

Kā ziņots, "Apvienotais saraksts" (AS) un JV trešdien, 2.novembrī, turpinās spriest par JV piedāvātās jaunās enerģētikas ministrijas izveides iespējām. Vienīgais publiski minētais domstarpību jautājums starp JV un AS palicis, vai veidot attiecīgo ministriju, uz kuru tiktu pārdalīti jau citās ministrijās esošie departamenti.

Koalīciju iecerēts veidot trīs politiskajiem spēkiem - JV, AS un Nacionālajai apvienībai.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē