Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Latviešu nācijas pastāvēšanas atslēga – būt radošiem

Latvija tika dibināta kā kultūrnācijas valsts. Tai jābūt latviskai, taču vienlaikus modernai un iekļaujošai, jo dzīvojam XXI gadsimtā, sarunā ar Guntaru Gūti akcentē kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA).

Top komentāri

ļuļa
ļ
ak tad esot jārada dokumenti un jānosprauž mērķi. kādi mērķi lūdzu? ja latvija nav nacionāla valsts, tās pastāvēšanai vispār nav jēgas. un kas tas tāds ir "iekļaujoša"? vai nu latvija ir latviska, vai paliks par tādu pašu austrumu bazāru kā parīze, brisele vai londona. un sabiedrībai NAV jābūt iekļaujošai, tiem, kas te ierodas, ir jāgrib iekļauties, nevis jācūkojas ar kebabiem, halalu un citām cūcībām. krievus 30 neatkarības gadu laikā nevar iekļaut, tagad melnos kļaus, te jau zirgam jāsmejas.
Robis
R
Un muld, un muld tie politiķi: Jēgt nekā nejēdz, bet gudri muld..Pastāvēšana atkarīga no dažādiem faktoriem, un tajā skaitā no pareizas varas politikas vispirms-ja runāt objektīvi...
Emigrants
E
"Tai jābūt latviskai, taču vienlaikus modernai un iekļaujošai". Hmm, "latviskai" un "iekljaujoshai" kopaa nu nekaadiigi nesanaaks, ja ar "iekljaujoshai" ir domaats melno imports ES vaardaa. Aizbrauc uz Viini un paskaties, cik (ne)austriska taa ir kljuvusi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē