Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latkovskis: Uz Krievijas uzvaru joprojām cerošajiem būs jāmainās

Tiem Latvijas iedzīvotājiem, kuri joprojām cer uz Krievijas uzvaru, būs jāmainās, nevis tiem, kas aizstāv demokrātiju un Latvijas valstisko neatkarību, sarunā ar aģentūru LETA pauda "Jaunās vienotības" (JV) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.

Krievijas atbalstītājiem ir iespēja mainīties un atbalstīt demokrātiju, Latvijas neatkarību, veidot savu karjeru, dzīvi un ģimeni plaukstošā valstī, nevis skatīties atpakaļ vēsturē un cerēt uz Krieviju, norādīja politiķis. Tur vairs nav, uz ko cerēt, Ukraina ir parādījusi, ka Krievija ir vāja valsts arī militārajā, ne tikai ekonomiskajā jomā, uzskata Latkovskis.

Pieminekļa Uzvaras parkā demontāža tikai vairāk cilvēkiem liks saprast, ka Krievija zaudē, sacīja JV līderis. 

Latkovskis pauda, ka pateicoties tieši Ukrainas tautas un armijas cīņassparam un tam, ka "viņi ir kārtīgi sadevuši pa purnu Krievijai", Latvijai un citām kādreizējām Padomju Savienības okupētajām valstīm ir pavēries iespēju loks, kura ietvaros tika demontēts piemineklis. 

"Ja mēs to neizmantotu, kā politiķi mēs būtu visi metami ārā," atzīmēja Latkovskis.

Parlamentārietis pauda, ka padomju pieminekļa demontāža nevis šķeļ, bet vieno sabiedrību, atzīstot, ka tie cilvēki, kuru dēļ līdz šim nebija izdevies pieņemt lēmumu par pieminekļa nojaukšanu, ir redzami skaidrāk. Latkovska skatījumā šis notikums izgaismo to, kuru pusi cilvēks atbalsta, un "tas tikai parāda to, ar ko iet uz priekšu un ar ko kopā celt vairāk saliedētu sabiedrību".

Tālāk ir jāturpina nostiprināt latviešu valodas loma publiskajā telpā, uzskata Latkovskis. Tas var notikt, pārejot uz latviešu valodu kā mācību valodu skolās, un šis likums Saeimā tiek virzīts uz priekšu, sacīja JV līderis.

Kā ziņots, ceturtdien Pārdaugavā, Uzvaras parkā, tika nogāzts Latvijā un Baltijā lielākais padomju laika piemineklis, demontējot tā kompleksa pēdējo elementu - 79 metrus augsto obelisku.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē