Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Krievijai var izdoties mobilizēt ap 100 000 cilvēku, lēš Ukrainas vēstnieks Latvijā

Krievijas plāni par daļēju mobilizāciju nedarbosies, taču ap 100 000 cilvēku viņiem var izdoties mobilizēt, šādu viedokli trešdien žurnālistiem pauda Ukrainas vēstnieks Latvijā Oleksandrs Miščenko.

Krievijas Aizsardzības ministrija ir paziņojusi par plāniem mobilizēt 300 000 rezervistu. Pēc Miščenko vārdiem, šādi Krievijas plāni nav nekas jauns, jo "krievi karo pār cilvēku līķiem un lejot asinis", ko labi varot redzēt kopš Otrā pasaules kara laikiem.

"Mēs ļoti labi saprotam, ka šis mehānisms nedarbosies, jo arī tur korupcija panāks savu. Tajā pašā laikā piespiedu kārtā kādus 100 000 viņi tomēr savāks. Bet motivācijas šiem cilvēkiem nebūs, turklāt viņi saprot, ka viņiem ir darīšana ar stiprāko armiju Eiropā un mūsu Eiropas partneru gatavība sniegt atbalstu viņus vēl vairāk demotivē. Tajā pašā laikā viņiem tomēr ir iespējas iznīcināt ļoti daudz ukraiņu," norādīja vēstnieks.

Vienīgais, ko Krievija varot panākt ar izziņoto soli, ir vēl vairāk upuru. Ja Putinam nav žēl savu cilvēku, tad Ukraina uztraucas par katru savu iedzīvotāju, teica vēstnieks. Pēc diplomāta vārdiem, arī Latvijā ražoto dronu piegāde Ukrainai ļaus glabāt cilvēku dzīvības.

Vēstnieka skatījumā, Krievijas retorikā izmantotās runas par kodolieroču lietošanu ir nekas cits kā Krievijas režīma agonija.

Jau ziņots, ka Krievijā tiks izsludināta daļēja mobilizācija bruņotajos spēkos, trešdien paziņoja valsts prezidents Vladimirs Putins.

Pēc viņa teiktā, tiks mobilizēti tikai tie pilsoņi, kuri ir bruņoto spēku rezervē, un pirmām kārtām tie, kuri dienējuši bruņotajos spēkos, kuriem ir konkrētas militārās specialitātes un atbilstoša pieredze.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē