Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kazāks: Ieviestās sankcijas pret Krieviju īstermiņā Latvijas ekonomiku ietekmēs sāpīgi

Ieviestās sankcijas saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā īstermiņā Latvijas ekonomiku ietekmēs sāpīgi, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta Panorāma atzina Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks.

"Šīs sankcijas īstermiņā Latviju noteikti ietekmēs sāpīgi, bet karš nudien ir nesalīdzināmi sāpīgāka lieta," teica Latvijas Bankas prezidents, piebilstot, ka šajā brīdī gan ir grūti pateikt, cik tieši sāpīga būs šī ietekme.

Tostarp Kazāks minēja, ka Latvijā inflācija viennozīmīgi būs augstāka ilgāku laikā, nekā sākotnēji tika gaidīts, saistībā ar energoresursu cenu kāpumu un arī saistībā ar pārtikas sadārdzināšanos, jo Krievija un Ukraina ir būtiski graudu ražotāji pasaules tirgū.

"Līdz ar to inflācija, visticamāk, saglabāsies augsta ilgāk, nekā sākotnēji gaidīts, kā arī ierobežojumi un cenu kāpums mazinās ekonomikas izaugsmi. Kādi konkrēti būs cipari, šajā brīdī vēl ir pāragri teikt," sacīja Kazāks.

Tajā pašā laikā viņš uzsvēra, ka sankcijas ir iedarbīgas tikai tad, ja tās ir sāpīgas abām pusēm. "Tādas sankcijas, kas būtu sāpīgas tikai vienai pusei, neeksistē," piebilda Kazāks.

Latvijas Bankas prezidents atzīmēja, ka pašreizējās sankcijas pret Krieviju tika ieviestas ļoti strauji, tās ir ļoti plašas un ekonomiski arī ļoti sāpīgas, taču sankcijas pret Krieviju tiks vēl paplašinātas.

"Gala saraksts sankcijām pašreizējā brīdī nav zināms. Vienīgais, ir zināms, ka tās kļūs vēl plašākas un vēl sāpīgākas ar mērķi Krievijai šo militāro uzbrukumu padarīt pēc iespējas grūtāk finansējamu un ekonomiski sāpīgāku, lai Krievija savu politiku mainītu pēc iespējas ātrāk," sacīja Kazāks.

Latvijas Bankas prezidents piebilda, lai arī Latvijas uzņēmumi cietīs no ieviestajām sankcijām, sankcijas nekad nebūs tik sāpīgas kā karš. "Tāpēc labāk ir izvēlamies ļoti sāpīgu, bet plašu sankciju ceļu, lai izvairītos no kara," teica Kazāks.

"Ukraiņiem aizstāvot savu brīvību, viņi aizstāv arī mūs. Līdz ar to mums ukraiņi viennozīmīgi ir jāatbalsta," sacīja Latvijas Bankas prezidents.

LETA jau rakstīja, ka Krievija ceturtdien, 24.februārī, iebruka Ukrainā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē