Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kariņš: Pilnībā uzticos Imunizācijas valsts padomes vērtējumam par Covid-19 vakcīnu drošumu

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pilnībā uzticas Imunizācijas valsts padomes (IVP) vērtējumam par Covid-19 vakcīnu drošumu, to premjers norādījis šodien attālinātas sarunas laikā ar padomes locekļiem.

Kā aģentūru LETA informēja Ministru prezidenta preses sekretārs Sandris Sabajevs, valdības vadītājs sarunā norādīja uz ekspertu nozīmīgo lomu vakcinācijas procesā, paužot, ka iedzīvotājiem ir nepieciešama pārliecība, ka sabiedrības imunizācijā tiek izmantotas cilvēku veselībai drošas un efektīvas vakcīnas.

Kariņš norādīja uz kopējo mērķi: sasniegt kolektīvo imunitāti, ļaujot pakāpeniski atgriezties dzīves ritmā bez pandēmijas izraisītajiem ierobežojumiem.

Ministru prezidents ar sarunas dalībniekiem - IVP un veselības ministru Danielu Pavļutu (AP) - vienojās par regulāru informācijas apmaiņu un nepieciešamības gadījumā tikšanos, lai vērtētu imunizācijas procesa gaitu.

IVP priekšsēdētāja Dace Zavadska iepazīstināja premjeru ar padomes locekļiem, uzdevumiem un lomu Covid-19 vakcīnu drošuma un efektivitātes vērtēšanā. Padome, pēc Veselības ministrijas lūguma, ir vērtējusi, kādas prioritārās grupas būtu nosakāmas Covid-19 vakcinācijas procesā. Zavadska un citi padomes locekļi uzsvēra, ka padomi veido neatkarīgi eksperti.

Kā ziņots, kopš vakcinēšanas kampaņas sākuma Latvijā pret Covid-19 sapotētas 9899 personas. Līdz šim kopumā vakcinētas 7629 ārstniecības personas un 2270 ārstniecības iestāžu darbinieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē