Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kariņam bažas par pārāk strauju Covid-19 ierobežojumu mīkstināšanu

Ministru prezidents Krišjānis Karņš (JV) otrdien valdības un Krīzes vadības padomes kopsēdē pauda bažas par pārāk strauju atsevišķu Covid-19 ierobežojumu mīkstināšanu, kas nav atbilstoši Latvijas epidemioloģiskajai situācijai.

Otrdien ministru vairākums konceptuāli atbalstīja Ekonomikas ministrijas priekšlikumu no 1.marta nedaudz mīkstināt ierobežojumus tirdzniecības jomā.

Kariņš atzina, ka šis lēmums nenozīmē veikalu atvēršanu, bet gan "pavēršanu", tāpat, premjera vērtējumā, šim lēmumam esot "zems risks".

Tajā pašā laikā Kariņa vērtējumā tirdzniecības ierobežojumu mīkstināšana ir šiem epidemioloģiskajiem apstākļiem neatbilstoša rīcība. "Saprotu sabiedrības un lielo lobiju organizāciju spiedienu, bet man ir bažas par spiedienu, kas sekos vēlāk - vēl vairāk vērt vaļā tirdzniecību, kas ir mazāk kā atbildīgi," uzsvēra premjers.

Ministru prezidents norādīja, ka 1.martā vienlaikus plānots atļaut strādāt atsevišķām skaistumkopšanas nozarēm, kā arī mīkstināt ierobežojumus tirdzniecības jomā, vienlaikus jau spēkā ir mīkstākas prasības izglītības organizēšanai klātienē. 

Kariņš pauda bažas, ka gadījumā, ja saslimstība ar Covid-19 pieaugs, būs grūti noteikt, kuri no mīkstinātajiem ierobežojumiem un vai ir veicinājuši saslimstības pieaugumu.

Covid-19 izplatības ierobežošanai valstī no 9.novembra līdz 6.aprīlim izsludināta ārkārtējā situācija un noteikta virkne ierobežojumu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē