Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Burovs: Domes vadība maldina sabiedrību un ir cenzējusi departamenta paskaidrojumus Valsts kontrolei

Sniedzot komentārus par Valsts kontroles (VK) revīzijas rezultātiem Īpašuma departamentā, Rīgas domes vadība maldina sabiedrību un ir cenzējusi Īpašuma departamenta paskaidrojumus VK, portālam Diena.lv skaidroja Rīgas domes deputāts Oļegs Burovs (GKR).

''Rīgas domes priekšsēdētājs un vadība kopumā sniedz publiskus komentārus par VK revīzijas rezultātiem pašvaldības Īpašuma departamentā, neizprotot to, kāda ir īpašuma pārvaldības sistēma pašvaldībā kopumā. Turklāt VK sagatavotie departamenta paskaidrojumi tika cenzēti, maldinot gan revidentus, gan sabiedrību. Pārmetumi par decentralizētu īpašuma pārvaldību arī neatbilst patiesībai! Īpašuma departamentam jau vairākus gadus ir uzticēta izglītības, kultūras, sporta, veselības, sociālās un drošības nozaru funkciju nodrošināšanai nepieciešamo īpašumu centralizēta apsaimniekošana un investīciju plānošana un ieguldīšana, kas nav nekas cits, kā funkcijas centralizācija. Savukārt mājokļa politika un pašvaldības dzīvojamais fonds ir citas institūcijas – Mājokļa un vides departamenta pārziņā, kas pilnībā atbilst departamenta nosaukumam un funkcijai, '' norāda Burovs. 

''Vēlos uzsvērt, ka, izpildot ugunsdrošības prasības, pilnīgi visās Rīgas izglītības iestādēs ir nodrošināti ugunsdzēšamie aparāti, kas atbilstoši normatīvo aktu prasībām noteiktajos periodos tiek arī apkopti vai mainīti, ēku atklātās koku konstrukcijas (pamatā vēsturiskās ēkas) tiek apstrādātas ar antipirēnu, tiek veikti nepieciešamie elektrības pretestību mērījumi, dabīgo ventilācijas kanālu tīrīšana u.c. pasākumi ugunsdrošību prasību izpildei,'' uzsver Burovs.

Iepriekšējo 10 gadu laikā investīciju programmas ietvaros pakāpeniski tika un tiek realizēta UAS sistēmu izbūve. UAS sistēmas jau ir izbūvētas visās pirmskolās, speciālajās skolās, internātu skolu ēkās, kā arī ēkās ar augstu kultūrvēsturisko vērtību (100%). Vispārizglītojošās skolās UAS sistēmas iepriekšējo četru gadu laikā ir uzstādītas 55 iestādēs, par kopējo summu 1,8 miljoni eiro. UAS izbūvētas arī tajās vispārizglītojošās skolās, kuru ēkas kompleksi vai pa kārtām atjaunotas vai rekonstruētas. Šī konsekventā darba un plānošanas rezultātā 75% no vispārizglītojošajām skolām ir aprīkotas ar UAS, vēl 6% aprīkoti daļēji, jo atjaunošanas darbi tiek izpildīti pa kārtām. Konsekventi turpinot šo darbu, nākamos pāris gados darbs tiks paveikts 100%.

''Savukārt runājot par dzīvojamo māju iegādi, jāatgādina, ka lēmumus par šo ēku pirkšanu pieņēma nevis Īpašuma departaments, bet Rīgas dome, balsojot, turklāt mājokļu politiku pašvaldībā plāno un virza pavisam cita iestāde – Mājokļa un vides departaments, nevis Īpašuma. Arī pašvaldības dzīvojamo māju un atsevišķu dzīvokļu pārvaldīšana ir Mājokļa un vides departamenta pārziņā. Nesniedzot informāciju par šo faktu, Rīgas domes vadība ir maldinājusi gan VK, gan rezultātā arī visu sabiedrību. Izskatās, ka koalīcijai ļoti gribas ''piekarināt visus suņus'' Īpašuma departamentam, lai, izplatot maldinošu un nepilnīgu, bet dažreiz arī nepatiesu informāciju, nomainītu departamenta profesionāļus pret sev pietuvinātiem cilvēkiem. Patlaban jau tiek izvērsts mobings attiecībā pret maniem bijušajiem kolēģiem, departamenta speciālistiem ir aizliegts paust viedokli publiski,'' norāda Burovs.

''Īpašuma departaments ir vienīgais pašvaldības departaments, kas jau pirms daudziem gadiem ir izstrādājis savas darbības stratēģiju un darbojas atbilstoši tai. Darbu plānošana notiek atbilstoši pieejamajam finansējumam, par kuru lemj Rīgas dome, balsojot par pilsētas budžetu. Ikvienā iestādē vienmēr var uzlabot savu darbību, un VK revīzijas palīdz saskatīt, kādos virzienos šie uzlabojumi nepieciešami. Arī Īpašuma departamentam noteikti ir iespējams vēl uzlabot gan īpašumu uzkaiti, gan apsekošanu, taču varu apliecināt, ka jau tagad, šie procesi ir ļoti augstā līmenī, un pārliecinoši lielākā pašvaldības īpašumu daļa ir apsekota, apzināta un iegrāmatota, konsekventi tiek plānoti ieguldījumi un īpašumu uzturēšana, atbilstoši vairākām programmām. Domāju ikviens rīdzinieks piekritīs, atjaunojot bērnudārzus, skolas, stadionus un veidojot sporta laukumus, pilsētā jau daudzus gadus tiek veikts konsekvents darbs, kura rezultāti ir redzami ikvienam. Arī lielie pilsētas objekti – VEF un Ziemeļblāzma, Mežaparka estrāde, Mākslas muzejs, Nacionālais teātris – apliecina departamenta profesionalitāti un spējas,'' tā Burovs. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē