Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Bijušais NBS komandieris: Ziemas ietekmē varētu nebūt redzama progresa Ukrainas karā

Tuvojošās ziemas ietekmē, visticamāk, nebūs redzama progresa Ukrainā notiekošajā karā, turklāt ziemā pārbaudījums būs rietumvalstu turpmākā atbalsta saglabāšana Ukrainai, aģentūrai LETA atzina bijušais Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris un Latvijas vēstnieks Kazahstānā un Azerbaidžānā Juris Maklakovs.

Otrā pasaules kara un citu karu pieredze liecina, ka laikapstākļi vienmēr ir ietekmējuši karadarbību.

"Runājot par Ukrainu, es teiktu, ka vairāk būs ierakumu-artilērijas kaujas darbības un nebūs redzama progresa ziemas laikā gan vienai, gan otrai pusei. Varat iedomāties, kā organizēt uzbrukumus, kad nav paredzams, vai būs sniegs vai lietus un vienlaikus kokiem nav lapotnes, kas liedz viegli paslēpt bruņutehniku," norādīja Maklakovs.

Runājot par ukraiņu līdzšinējiem panākumiem valsts dienvidos, Maklakovs slavēja panākto progresu, lai gan ukraiņi plaši nedalās ar saviem datiem par panākumiem. Šie panākumi, acīmredzot, ir pateicoties rietumvalstu ieročiem un tehnikai.

"Jo būs vairāk un kvalitatīvākas tehnikas un kvalitatīvāks personāls, jo mēs nepārprotami redzēsim progresu," uzsvēra eksperts.

Vienlaikus pastāv jautājums, vai ziemā rietumi Ukrainas atbalstā būs tikpat vienoti kā iepriekš.

"Ziema ietekmēs ne tikai tiešo karadarbību, bet arī šo vienotību. Kā redzams, atsevišķās ES valstīs notiek protesti. Kas notiks, kad būs problēmas ar gāzi? Cik rietumvalstis būs spējīgas turpināt sniegt šo atbalstu? Domāju, ka ziema nesīs ļoti daudz pārsteigumu ne tikai pašā karā, bet arī atbalstā. Vienlaikus es tomēr ceru, ka šis atbalsts būs arī turpmāk, lai gan nepārprotami būs dažas valstis, kas pretosies," norādīja eksperts.

Maklakovs uzsvēra, ka ukraiņiem ir vajadzīgi visāda veida rietumvalstu ieroči, tostarp, tālās darbības ieroči un precīzā munīcija.

Ukrainas Bruņotie spēki kopš 1.septembra ir atbrīvojuši vairāk nekā 1000 kvadrātkilometru valsts teritorijas, ceturtdienas vakarā paziņoja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē