Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ārlietu ministrs: Latvija turpinās atbalstīt Ukrainu un iesaistīsies tās atjaunošanā

Latvija turpinās atbalstīt Ukrainu un iesaistīsies tās atjaunošanā, uzsvēra Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Kā aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā, šodien Varšavā, Polijā, Rinkēvičs piedalījās augsta līmeņa donoru konferencē Ukrainas atbalstam. Konferences mērķis bija turpināt veicināt finansiālu atbalstu humānās palīdzības sniegšanai Ukrainai un tās tautai.

Uzrunā ārlietu ministrs uzsvēra Latvijas stingro atbalstu Ukrainai visās jomās: politiskajā, militārajā un humānās palīdzības. Latvijas palīdzība Ukrainai pārsniedz 220 miljonu eiro.

"Visa Latvija - valdība, uzņēmēji un pilsoniskā sabiedrība - ir vienota, lai palīdzētu Ukrainai uzvarēt karu. Latvija iesaistīsies Ukrainas valsts atjaunošanā - skolu, bērnudārzu un slimnīcu rekonstrukcijā," pauda Rinkēvičs.

Ārlietu ministrs informēja par valdības apstiprināto papildu 116 miljonu atbalsta pasākumu kopumu Ukrainas bēgļiem Latvijā. Tāpat Latvija plāno piešķirt 10 miljonu eiro garantiju Pasaules Bankas aizdevumam Ukrainai valdības darbības turpināšanai. Rinkēvičs arī pauda stingru Latvijas atbalstu Eiropas Savienības kandidātvalsts statusa piešķiršanai Ukrainai.

Donoru konference notika pēc Polijas un Zviedrijas valdību iniciatīvas sadarbībā ar Eiropadomes priekšsēdētāju un Eiropas Komisijas prezidenti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē