"Atbilstoši publiski izskanējušai informācijai, pagājušajās brīvdienās vairākiem universālveikala Stockmann darbiniekiem tika konstatēti norovīrusa simptomi. Kā liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) mājaslapā pieejamā informācija, norovīrusu daudzums, kas spēj inficēt cilvēku ir niecīgs, tāpēc slimība ir ļoti lipīga. Norovīrusu etioloģijas saslimšanas gadījumi tiek reģistrēti visa gada garumā, bet sezonālais pacēlums tiek novērots gada aukstajos mēnešos. Infekcijas avots ir slims cilvēks. Visbiežāk norovīruss izplatās tieša kontakta ceļā no personas uz personu vai ar piesārņotu koplietošanas priekšmetu starpniecību," teikts uzņēmuma paziņojumā.
Tāpat paziņojumā norādīts, ka universālveikala Stockmann darbiniekiem Baltic Restaurants Latvia ir tikai viena no ēdināšanas iespējām, šodien jau publiski izskanējusi informācija no universālveikala vadības, ka ne visi saslimušie ēda uzņēmuma pasniegtās maltītes. Universālveikala darbinieki izmanto arī citas ēdināšanas iespējas, tai skaitā līdzi paņemto ēdienu no mājām. Tāpat darbinieki izmanto koplietošana telpas: atpūtas telpas, ģērbtuves, tualetes.
Pēc Baltic Restaurants Latvia rīcībā esošās informācijas pārbaudes ir veiktas arī Stockmann lielveikalā. Uzņēmuma rīcībā nav informācijas par šo pārbaužu rezultātiem, kā arī par to, kāds ir ar analīzēm apstiprinātais precīzais saslimušo skaits.
"Baltic Restaurants Latvia nodrošina nepārtrauktu higiēnas un pārtikas drošības uzraudzību visās mūsu ēdināšanas vietās, tai skaitā veic regulāras pārbaudes, nepieciešamības gadījumā piesaistot arī PVD un SPKC speciālistus. Arī šajā gadījumā, uzņēmums savā ēdināšanas blokā veica ārkārtas pārbaudes, pēc savas iniciatīvas pieaicinot atbildīgos dienestus," uzsvērts paziņojumā.